Marinas blogg

Marinas blogg

Om bloggen

Mitt liv som människa, mamma, mammaledig, nybliven fru, hundägare och husägare.

första namnändringen

BröllopSkapad av Marina ons, juni 04, 2008 10:17:31

Igår upptäckte jag den första ändringen av mitt efternamn som jag inte har gjort själv, det var i lönsystemet på jobbet som dom hade ändrat. Det kommer nog dyka upp många fler så fort skattemyndigheten har fått ut ändringen till alla register.

Nu tycker jag inte att det känns särskilt konstigt att ha bytt efternamn men jag har lite svårt för hur jag ska skriva under vid kortköp och sånt, på alla kort och körkortet står det ju Marina Hansson. Ska jag då skriva Marina Wesström eller ska jag vänta med det tills korten är utbytta?

Det känns lite konstigt nu när jag ska presentera mig för nu i början får det väl bli något i stil med "Marina Wesström fd. Hansson" smiley. Det tar nog ett tag innan det sitter.

Men jag tror inte att jag kommer ha några problem fram över att kalla Tobias för min man. Tobias har däremot haft lite problem åt andra hållet, han har kallat mig för sin sambo flera gånger sedan i lördags smiley. Eftersom jag har haft problem med om jag skulle kalla Tobias "min sambo" eller "min blivande man" under bröllopsförberedelserna så känns det skönt att äntligen få kalla honom för "min man" smiley.

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av vigselförrättaren mån, juni 09, 2008 21:13:26

Skriv det namn som står i anslutning till det du ska skriva på, dvs ska du skriva under ett köp med ett kort som det står Hansson på, så skriv Hansson. Det kan vara bra att få träna lite till på den nya namnteckningen innan den måste gälla i skarpt läge. När du har skrivit under till körkortet (och pass också lär du ju få fixa nytt nu) är det ju den namnteckningen de kommer att jämföra med så fort du ska signera... Men du ÄR ju en Wesström! Härligt att även kunna räkna in dig i namngänget nu!

Skapad av Syster Yster ons, juni 04, 2008 14:41:06

Jag kollade på Hitta och där hade det inte gått igenom!