Marinas blogg

Marinas blogg

Om bloggen

Mitt liv som människa, mamma, mammaledig, nybliven fru, hundägare och husägare.

efternamnsbyte

BröllopSkapad av Marina mån, april 07, 2008 13:25:14

I förra veckan fick jag äntligen tummen ur och lämnade in hindersprövningen, den hade ju bara legat färdigskriven sedan i januari. Och idag fick vi tillbaka den så nu är det inga juridiska hinder för att vi gifter oss iaf.

Med hindersprövningen lämnades också namnändringen in och självklart är det jag som kommer byta bort Hansson och bli fru Wesström. Jag började redan när jag var 16-17 år att titta efter ett annat efternamn istället för Hansson men tyvärr kom jag aldrig på något bra.

Men nu när det väl börjar närma sig namnbyte så känns det lite konstigt och vemodigt att byta, alla känner ju mig som Marina Hansson och det är ju det jag har hetat i väldigt många år (mina 4 första år hette jag Gustafsson eftersom mamma och pappa inte var gifta). Hur ska nu människor som jag har känt sedan förr veta vem jag är och hur ska gamla vänner kunna hitta mig på Facebook smiley.

Givetvis känns ju allt det där possitiva med efternamnsbytet klart uppvägande mot den vemodiga känslan. En extra bonus med att byta efternamn är ju att jag kommer ha samma efternamn som min dotter. För jag tycker att det känns lite jobbigt när jag ska presentera mig som Evelins mamma att säga "Jag är Marina Hansson, mamma till Evelin Wesström". Några gånger har jag faktiskt ångrat att vi inte gifte oss före hon kom just p.g.a. det, men det kom ju lite husrenovering och graviditet emellan.

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av enioreh.com tor, april 10, 2008 18:09:10

Varför har hon din sambos efternamn och inte ditt? Trodde att barnet alltid fick moderns namn. :)

Skapad av petra tis, april 08, 2008 15:22:35

du kan nog skriva ditt gamla efternamn på facebook så kan de söka på både wesström o hansson,jag har för mig att man kan göra så iallfall.

kolla bland dina inställningar.,

jag bytte efternamn för snart 3år sen:-)

Skapad av Janne o Britt ! mån, april 07, 2008 17:20:39

Välkommen till familjen Wesström, känns roligt att det duger till dig. Eran dotter forstod detta genast vid födelsen men alla tänker inte lika fort.

Janne o Britt