Marinas blogg

Marinas blogg

Om bloggen

Mitt liv som människa, mamma, mammaledig, nybliven fru, hundägare och husägare.

Olydiga hunden

HundSkapad av Marina mån, oktober 29, 2007 18:19:08

Tänk att Tindra är 5½ år och kan inte sköta sig när man är ute med henne smiley, hon borde väl ha lärt sig ett och annat under alla dom åren men nej då hon kan verkligen bete sig som om hon aldrig har blivit uppfostrad.

Idag när vi gick till affären så började hon att stormskälla och hoppa när jag kom ut från affären, förut har hon verkligen varit jätte duktigt när jag har bundit upp henne någonstans. Visst hon har alltid varit ganska hoppig när jag kommer nära henne men hon har alltid varit tyst. Så vi fick ta lite allmänthyffsdressyr utanför affären idag.

Dessutom är lilla hunden riktigt duktig på att dra när man är ute och går med henne särskilt i början av promenaden. Hon har väl fått gå för mycker lös i sitt liv för att förstå att man inte ska dra. Det blir ju extra jobbigt nu när jag dessutom ska försöka hålla koll på en barnvagn samtidigt. Hon är också expert på att rusa ner i diket när hon blir nödig och då har hon en väldig fart så det gäller att få stopp på henne så man inte flyger med som en vante smiley.

Hon är inte heller så uppfostrad när det kommer till hundmöten, förut var hon jätte duktigt på det men nu sedan hon inte umgås så mycket med andra hundar har hon helt glömt bort hur man ska sköta sig smiley. När man möter någon på avstånd kan hon t.o.m. morra åt hundarna men när man kommer nära så vill hon väldigt gärna hälsa. Men jag blev riktigt stolt över henne här om dagen när två hundar på andra sidan vägen kom rusande mot sitt staket och gjorde utfall mot henne och hon inte ens reagerade. Fast resten av promenaden skötte hon sig inte så bra vid hundmötena smiley.

Det kanske är på sin plats att man börjar dressera den där hunden igen eller så kanske det är lite mer aktivering är promenader som skulle göra susen för henne.

  • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post6