Marinas blogg

Marinas blogg

Om bloggen

Mitt liv som människa, mamma, mammaledig, nybliven fru, hundägare och husägare.

altanbygge

HusetSkapad av Marina ons, juni 11, 2008 13:16:45

Igår påbörjades altanbygget här hemma, eftersom trallen som låg där när vi flyttad in var så dålig så tog vi bort den efter förra sommaren. Efter det har det inte blivit gjort någonting där, men så igår körde Tobias och svärfar igång och redan är halva golvet klart smiley. Ikväll har dom tänkt att lägga andra halvan av golvet så då kan vi sätta upp utemöblerna vi fick i bröllopspresent.

Idag har jag varit och kollat på skärmväggar som vi ska ha på ena sidan, det ska bli så skönt att få upp det för nu är det jätte mycket insyn. Det är inte bara insyn på altanen utan in i så gott som hela vardagsrummet och köket eftersom vi har så stora fönster. Därför har vi haft persiennerna nerdragna på de fönstren nästan hela vintern smiley.

Jag var även och kollade på parasoll idag, det svåra är att välja vilken färg och modell man ska ha. Jag får väl diskutera det med maken innan det blir något inköp, han kan ju få ha lite att säga till om iaf smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post321

ny gräsklippare

HusetSkapad av Marina ons, juni 04, 2008 08:37:27
Igår åket Tobias iväg och köpte en ny gräsklippare eller ja den var begagnad men ny för oss. Det var verkligen välbehövligt, för er som tittade förra Ett foto i timmen såg att jag gav upp gräsklippningen för att det var så jobbigt att klippa med den gamla. Tobias klagade redan förra sommaren på att vår klippare var dålig men eftersom vi har så liten gräsmatta tyckte jag att vi gott klarade oss med den vi hade. Men när jag väl använde den själv så insåg jag hur tung den var, dessutom klippte den inte bra den lämnade många långa strån även om man försökte köra över dem flera gånger.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post313

hänga tvätten ute

HusetSkapad av Marina mån, april 21, 2008 11:59:37
Nu känns det verkligen att det är vår när man kan hänga tvätten ute, jag har gjort det för första gången idag. Det känns nästan lite konstig att kunna göra det, förra sommaren var det ju så dåligt väder så det var inte många tillfällen man kunde göra det. Innan förra sommaren var det ju evigheter sedan jag bodde i hus och i lägenhet har man ju inte så mycket val utan måste låta tvätten torka inne även om det är kanonväder ute.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post270

nystädade köksskåp

HusetSkapad av Marina mån, februari 04, 2008 16:22:04

Idag har jag ägnat eftermiddagen åt att städa och ändra om i köksskåpen, eftersom Evelin är sjuk så vi inte kan gå ut och jag inte har något jobb kvar att göra så blev det städning idag. Efter att ha haft det nya köket i ett år har jag kommit på att vissa grejer hamnade lite fel från början men dom har inte blivit flyttade tidigare.

Alla torrvaror t.ex. har tidigare stått i överskåp och här om dagen när jag grejade runt upptäckte jag att vi hade 6 knäckebröd paket smiley. Det hade blivit så eftersom vi inte hade någon koll på vad som fanns längst in i skåpet och köpt nytt istället för att leta. Så nu har torrvarorna hamnat i två utdragslådor ist och där hoppas jag att vi lättare ska få en översikt över vad som finns.

Att det ställer till det för Tobias behöver jag inte vara rädd för eftersom han ännu inte har lärt sig vart vi har saker och ting i köket. Tro inte för den delen att han inte brukar vara där för så är det absolut inte, Tobias lagar mycket mer mat än vad jag gör. Men det är jag som handlar mest och oftast tar ur diskmaskinen och det är ju då grejerna hamnar i skåpen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post183

rummet är klart

HusetSkapad av Marina mån, januari 14, 2008 22:35:34

Så i lördags var rummet helt klart, inte dåligt att göra en total makeover på en vecka smiley. Tobias var så duktig så han lade t.o.m. det mesta av golvet i fredags kväll, sedan ordnade han resten av golvet och listerna i lördags tillsammans med Janne. Det är så skönt att det är klart och nu tar vi och lutar oss tillbaka med renoveringar för ett tag fram över.

Inte nog med att rummet är färdigt nu finns det inga kartoner i huset förutom där de ska vara i förrådet. Tobias gjorde dessutom en jätte insatts i förrådet i söndags så nu är det ganska bra ordning där också. I helgen försvann också allt julpyntet och vi städade hela huset smiley. Efter en sådan insatts kan man inte summera med annat än välbefinnande, men det var ju inte en så särskilt rolig helg...

Efter:
Blog Image

Före:Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post140

sju svåra år har blivit sex

HusetSkapad av Marina tor, januari 10, 2008 13:43:12

Det är verkligen kaos i vårt hus, inte nog med att vi grejar i rummet nere och har saker på hela nedervåningen. Jag har också börjat plocka undan julsakerna och det är ett flerdagarsprojekt för mig, just nu står så gott som alla julsaker på bordet i vardagsrummet smiley.

Dessutom tvättade jag alla sängkläderna och madrasskydden här om dagen och dom torkade inte över dagen så våra madrasser har stått huller om buller i sovrummet. Men nu har jag iaf fått bädda sängarna och det var inte gjort i en handvänding, visserligen låg Evelin snällt i sin säng och tittade på sin musikmobil. Problemet var ju att madrasserna var tunga som bly och jag har förkorta armar. Med mycket vilja och liten ilska, det var t.o.m. så Evelin hoppade till en gång när jag röt i, så är nu allt på plats.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post136

bara golvet kvar

HusetSkapad av Marina tis, januari 08, 2008 22:14:10

Idag har det hänt mer saker i rummet som får sig en uppfräschning, väggarna har strukits en gång till och heltäckningsmattan är borta smiley. Hade det inte varit för att verktyget som vi använder för att ta bort gummit under heltäckningsmattan gick sönder smiley så skulle Tobias ha fixat det ikväll också.

Tyvärr så räckte inte plasten som vi ska ha under golvet som vi hade kvar sedan ett annat rum så det måste vi köpa nytt. Så än så länge håller tidsplanen mer än väl, tänk om det kan bli så bra att hela rummet blir klart till helgen. Det vore så skönt att slippa ha massa grejer på hela nedervåningen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post131

första strykningen klar

HusetSkapad av Marina mån, januari 07, 2008 22:25:26

Då var även första strykningen i rummet vi håller på och grejar i klar både i taket och på väggarna. Det är skönt när det går fort framåt, hoppas bara att vår tidsplan kommer att hålla hela vägen ut. Det är ju bara sista strykningen och golvet klar nu och allt ska vara klart under denna veckan.

Det jobbiga med golvet är att den där eländiga heltäckningsmattan ska rivas ut också, när vi höll på med tv-rummet svor jag på att aldrig mer köpa ett hus med heltäckningsmattor som ska rivas ut. Tänk er 27 kvadrat heltäckningsmatta som först ska rivas bort och sedan ska allt gummit som fortfarande sitter kvar rivas ut smiley.

Tobias har gjort allt själv idag men det är bara för att han tyckte att det var onödigt att jag fick färg på mig också när jag skulle ta hand om Evelin. Jag hade tänkt att måla idag på dagen när Evelin sov, men det blev inte så eftersom taket måste målas först och jag har ingen bra teknik på att måla det.

Men Tobias fick iaf lite belöning för att han målade själv ikväll, för när han var klar så masserade jag hans ben. Det hade han gjort sig förtjänt av.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post128

sista rummet påbörjat

HusetSkapad av Marina sön, januari 06, 2008 22:33:51

Då har vi äntligen satt igång med renovering av de sista sovrummet i huset, planen var att starta igår men då följde vi med Andreas och Maria till IKEA istället. Så slapp vi undan en dag men vi fick också köpt golv till rummet så någon nytta gjorde vi ju smiley. Nu har vi grundmålat alla väggarna och taket, det är nog mindre än vad det låter för rummet är bara på 7 kvadrat smiley.

Det jobbigaste med det hela är att rummet var fullt med grejer som behövde ta vägen någonstans för vi har använt det rummet till förråd den senaste tiden. Så nu har vi grejer i så gott som hela nedervåningen smiley. Några av grejerna ska slängas och resten får väl stuvas in i det riktiga förrådet.

Vad gör man egentligen av all skit som man har samlat på sig under alla år, både jag och Tobias har jätte svårt att skiljas från grejer som vi aldrig kommer få användning för igen men är för fina för att slänga. T.ex. massa kläder som har blivit omoderna eller inte passar av ena eller andra anledningen men som kanske kommer komma väl till pass någon gång i framtiden (som förmodligen aldrig kommer hända). Undrar hur vårt hus kommer se ut om 30 år om vi har fullt med skit redan nu och vi inte har bott här i mer än ett år.

Det allra bästa med att göra ordning rummet är förutom att huset känns mer färdigt är att vi blir av med den sista heltäckningsmattan. Tänk 30 års skit som finns i dom mattorna och det var 5 sådana i huset, i varje sovrum och tv-rummet smiley. I somras innan vi började dra ut dem på nedervåningen (där var det i alla tre rummen) så tyckte vi att det luktade unket där nere men nu fast det är en kvar så luktar det mycket bättre.

Vi kommer göra en liten "fuskrenovering" i rummet och måla på tapeten som sitter där. Jag ska försöka så gott det går att måla på dagarna den här veckan och kanske får jag lite hjälp av svärfar också så att vi kommer någon vart och golvet kanske kan läggas in nästa helg. Man kan ju drömma om det iaf smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post124

julstök och julstäd

HusetSkapad av Marina lör, december 22, 2007 17:16:57

Idag har vi hållit på och städat och fejat hela dagen, det känns så skönt att ha huset färdigstädat inför julen. För att inte säga att det var välbehövligt också för det var lite mer skitet än bara lite damm i hörnen...

För första gången sedan jag flyttade hemifrån kommer jag att vara hemma på julafton för vi ska ha julfirandet här i år. Det känns riktigt bra särskilt när man slipper att ordna all maten själv smiley. Vi har delat upp det så att vi ordnar lite vad och jag tror att vi har handlat allt vårat, vi får väl ta en sista koll imorgon så vi inte har glömt något.

Även granen har fått sin pyntning idag, det är första gången på 5 år som jag har haft julgran hemma. När jag flyttade hemifrån var jag väldigt ambitiös och hade julgran, men insåg att det inte var så stor vits när man inte var hemma på julafton.

Jag hade tänkt att vi skulle ha en kungsgran men eftersom vi inte köpte granen före i förrgår så hade granförsäljaren bara en kvar och den var 3 meter hög smiley. Så det blev en vanlig gran, vi får väl slänga ut den på annandagen så att den inte står hemma och barrara massor när vi åker ner till Tanum.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post100

Första advent

HusetSkapad av Marina sön, december 02, 2007 23:26:07

Idag är det första advent och jag har för en gång skull fått upp adventsstakarna i fönstren smiley. Det är inte ovanligt att det dröjer någon vecka in i december innan jag får fram stakarna men då har jag brukat ta fram alla julsaker samtidigt.

Resten av julsakerna har jag tänk att ta fram lite allt eftersom, det är ju inte dåligt att vi hittade julsakerna nu när vi har hållit på och röjt smiley.

Nästa "projekt" blir nog att få upp julgardinerna, jag har köpt panellängder till köket och vardagsrummet och det är bara där vi ska ha julgardiner. Det är inte dåligt att vi ens ska ha det i de rummen för jag har inte haft julgardiner öht på de senaste 5 åren.

Tro nu inte att jag är julfientlig eller inte tycker det är mysigt med jul för så är det inte, anledningen till att det brukar dröja med mitt julpynt och jag inte har haft julgardiner på flera år är att jag är lat. Jag tycker att det är för mycket bök och stök för en så kort period, men nu när jag bor i hus så tycker jag det är mycket roligare.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post77

Röjer och rensar

HusetSkapad av Marina tor, november 29, 2007 22:23:13

Igår tog vi oss i kragen och började greja lite här hemma, det har varit väldigt mycket stiltje på den fronten sedan lilla fröken tittade ut. Vår bokhylla har stått inne i det rummet som inte är renoverat ännu med alla böcker och grejer huller om buller så vi tog och flyttade dom till kontoret/gästrummet istället eftersom dom passade bättre där.

Så idag har jag fortsatt med röjning och rensning i det rummet som vi har kvar att renovera och förrådet. Eftersom det är helt fullt med ouppackade kartonger och massa annan skit så är det mycket att gå igenom och flytta runt.

Än så länge är jag mitt uppe i allt så hela undervåningen ser ut som ett enda bombnedslag smiley. Till viss del känns det som att jag bara flyttar saker fram och tillbaka men jag tror nog att det blir till det bättre i slutändan.

Jag hittar massa saker som vi nästan har glömt bort att vi har och det är inte konstigt eftersom flera kartonger inte har varit uppackade på flera år. Bl.a. hittade jag mina gamla snuttefiltar, jag tänkte på dom här om dagen och "sörjde" att dom var borta eftersom jag vill att Evelin ska ha dom. Det är iof inte så konstig att jag inte hade koll på dem för de låg i en låda som jag tror inte har varit uppackad sedan jag flyttade från Lur för 5 år sedan smiley.

Det är väldigt bra att vi går igenom allt nu före jul också så att jag inte börjar köpa massa julsaker som vi inte behöver. Förra året hade vi bara några ljusstakar i fönstren eftersom vi inte flyttade in här före efter jul.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post73

Ett år som husägare

HusetSkapad av Marina tis, november 27, 2007 10:29:52

Idag är det exakt ett år sedan vi fick tillträde till huset och det har hunnit hända mycket sedan dess, vi har renoverat så gott som hela huset invändigt och målat om det.

Det är så skönt att vi kommit så långt på huset, för det är ju inte utom att det har känts tungt ibland när vi var mitt uppe i allt renoverande. Tobias har slitit väldigt hårt, för han fick göra mycket själv under de 6 månaderna när jag inte orkade lyfta ett finger med huset eftersom jag först mådde så illa av graviditeten och sedan var trött. Men på slutet av graviditeten tog jag igen ordentligt för den tiden när vi höll på och målade och fejade på nedervåningen.

Men vi har ett nästa projekt på gång, vi har ett sovrum kvar på nedervåningen som ska göras i ordning. Problemet är bara att det är helt fullt med grejer i det rummet så vi måste rensas och få ordning på det innan vi kan sätta igång.

Ni kan kika in i huset på vår "husethemsida": www.tindrasplace.com/huset

Jag målar om i tv-rummet i vecka 38:

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post70