Marinas blogg

Marinas blogg

Om bloggen

Mitt liv som människa, mamma, mammaledig, nybliven fru, hundägare och husägare.

bröllopsfoto i Karlskoga Tidning

BröllopSkapad av Marina fre, augusti 15, 2008 13:09:20

Jag har hört att vårt bröllopsfoto är med i Karlskoga Tidning idag, jag har ännu inte sett det själv. Jag vet inte vilket kort det är som är med eftersom det är fotografen Yvonne Berget som har valt ut kortet, men jag är helt säkert på att det är ett jätte fint kort för hon tog så bra bilder. Jag kan verkligen rekommendera henne som fotograf om ni ska ta kort, hon har Ateljé Kvarnstugan som ligger på Blomsholm strax utanför Strömstad.

Om ni inte har KT så håll utkik i andra tidningar för det kanske kommer en bild i en tidning nära dig snart smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post368

bilder från bröllopet

BröllopSkapad av Marina ons, juli 23, 2008 12:29:00

Nu har jag lagt ut massor med bilder från bröllopet på nätet, men eftersom vi inte vill att alla ska kunna se bilderna kommer jag inte lägga in någon länk till den. Vill du se bilderna får du skicka ett mail till mig och få adressen till sidan.

Min mailadress är: marina@wesstrom.se

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post352

andreas och annas bröllop

BröllopSkapad av Marina sön, juni 29, 2008 23:30:49

Igår var vi på Andreas och Annas bröllop i Frykeruds kyrka, det var så vackert med massor av fin musik. Från bröllopet till festen (ca 2 km) red brudparet på var sin häst, det var hur fint som helst men jag förstår inte hur dom vågade göra det.

Det var en jätte fin dag och dom hade verkligen tur med vädret, det var precis på gränsen att det skulle kommit lite regn när de gick ut ur kyrkan men det kom aldrig något.

Även Evelin var bjuden och hon skötte sig jätte bra både i kyrkan och på festen, hon gjorde sitt bästa för att charma alla under middagen och jag tror faktiskt att hon lyckades. Sedan slocknade hon så gott i sin vagn runt kl nio.

Grattis Anna och Andreas!

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post342

bruden i focus

BröllopSkapad av Marina ons, juni 18, 2008 11:33:55

Ni trodde kanske att det var slut med visand av bröllopsbilder i bloggen, men icke då här kommer en ego kavalkad på bara mig smiley.

Jag vill samtidigt tacka alla som hjälpte till att göra mig så fin till bröllopet, utan er hade jag inte känt mig så vacker som jag gjorde. Allt blev mycket finare än vad jag någonsin hade kunnat drömma om.

Klänning - från Nixa inköp på Zari Atelje i Degerfors (modell 7534)
Håruppsättning - gjord av Petra på Frisör Rolf i Tanum
Smink - gjort av Helena Sörensson
Naglar - fixade på Strå't vassare i Karlskoga
Brudbukett - gjord av Nenita på Växtriket i Strömstad
Vigselring - mammas vigselring som är omgjord av Martin på Smyckestudion i Degerfors
Smycken - mammas pärlhalsband och pärlörhängen, halsbandet fick hon av mormor och morfar i 50 års present.

Blog Image

I båten påväg till vigseln, vi fick en tur i Fjällbacka skärgård påväg dit.

Blog Image

Tatureringen på ryggen betyder VILJA, den är gjord av Robert Jonasson på Mr Crue Tattoo och Piercing i Tanum.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Ringen på ringkudden, samma ringkudde som Uffe och Lena hade på sitt bröllop. Kudden har Tobias mamma gjort. Ringen bars fram till oss på vigseln av Noa och Aron (Uffe och Lenas barn)

Blog Image

En bara lite fototokig brud

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post335

första namnändringen

BröllopSkapad av Marina ons, juni 04, 2008 10:17:31

Igår upptäckte jag den första ändringen av mitt efternamn som jag inte har gjort själv, det var i lönsystemet på jobbet som dom hade ändrat. Det kommer nog dyka upp många fler så fort skattemyndigheten har fått ut ändringen till alla register.

Nu tycker jag inte att det känns särskilt konstigt att ha bytt efternamn men jag har lite svårt för hur jag ska skriva under vid kortköp och sånt, på alla kort och körkortet står det ju Marina Hansson. Ska jag då skriva Marina Wesström eller ska jag vänta med det tills korten är utbytta?

Det känns lite konstigt nu när jag ska presentera mig för nu i början får det väl bli något i stil med "Marina Wesström fd. Hansson" smiley. Det tar nog ett tag innan det sitter.

Men jag tror inte att jag kommer ha några problem fram över att kalla Tobias för min man. Tobias har däremot haft lite problem åt andra hållet, han har kallat mig för sin sambo flera gånger sedan i lördags smiley. Eftersom jag har haft problem med om jag skulle kalla Tobias "min sambo" eller "min blivande man" under bröllopsförberedelserna så känns det skönt att äntligen få kalla honom för "min man" smiley.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post314

presenter

BröllopSkapad av Marina tis, juni 03, 2008 09:55:11

Vi fick många fina bröllopspresenter, vår önskelista var inte så lång så vi gjorde det inte enkelt för gästerna. Vi fick faktiskt alla två saker som stod på önskelistan, det var utemöbler och fruktträd. Förutom det fick vi bl.a. en digital fotoram, en jättefin canvastavla och Camilla Läckbergs senaste böcker personligt signerade.

Tack för alla fina presenter!

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post311

tack alla gäster

BröllopSkapad av Marina mån, juni 02, 2008 22:57:30

Utan våra underbara gäster hade inte bröllopet blivit så fantastiskt som det blev, ett jätte tack till er! Vi valde att göra ett litet bröllop så därför var bara våra familjer bjudna, med oss var vi 16 vuxna och 5 barn.

Särskilt mycket tack till pastor Lena som vigde oss, du gjorde det verkligen jätte fint och personligt. Tack till Uffe som var toastmaster och vägledde oss under kvällen, det var precis lagom med roliga lekar. Utan jobbet ni har lagt ner på vårt bröllop hade det aldrig blivit så bra som det blev.

Blog Image

Blog Image

Ester och Malin sjunger Idas sommarvisa med hjälp av sina mammor.

Blog Image

Familjen på min sida.

Blog Image

Familjen på Tobias sida.

Blog Image

Uffe fixar lekarna och underhållningen under kvällen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post310

underbaraste dagen i mitt liv

BröllopSkapad av Marina sön, juni 01, 2008 21:41:14

Jag vill bara del med mig några bilder från den underbaraste dagen i mitt liv. Tänk att få gifta sig med den man älskar på en så himmelsk dag på en så underbar plats med fantastiska gäster och suverän mat. Jag behöver nog inte skriva mer.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(8)//marinasblogg.wesstrom.se/#post308

möhippa

BröllopSkapad av Marina ons, maj 28, 2008 10:41:14

Igår blev jag med lurad på möhippa av mina mammafikakompisar smiley, vi hade bestämt att vi skulle ut och käka på ett ställe här i stan men istället kom de två timmar före och kidnappade mig. Jag anade verkligen ingenting, dom hade fixat jätte snygga kläder till mig *not*. Sedan bar det av till Kristinehamn där vi gick en sväng på gågatan innan det var dags för bowling. Det var inte igår jag bowlade precis så det var jätte kul att få göra det, tur bara att det inte är före idag jag ska få naglarna fixade inför bröllopet. Vi behöver väl inte nämna hur det gick för mig att bowla smiley, i sista omgången kom jag iaf upp i 99 poäng och det får jag väl vara nöjd med.

Efter bowlingen åt och drack vi gott och jag blev bjuden på en drink av personalen. Tack så jätte mycket Madde, Linn, Sanna och Marie för en jätte trevlig kväll!

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(3)//marinasblogg.wesstrom.se/#post307

ny favorit sida

BröllopSkapad av Marina fre, maj 23, 2008 22:21:21
Just nu har jag en ny favorit hemsida, det är SMHIs sida. Femdygns prognosen sträcker sig ju bara tills på tisdag ännu, men det ser ut att bli bra väder ända tills dess iaf. Det viktigaste är ju inte att det är strålande väder på bröllopsdagen men det får ju inte vara dåligt väder särskilt med tanke på att vi ska vigas ute.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post303

genrep inför vigseln

BröllopSkapad av Marina ons, maj 21, 2008 20:39:46
Idag har vi varit hos pastor Lena på genrep inför vigseln, det kändes lite konstigt att stå hemma i familjen Örebro-Wesströms kök och repa. Det känns verkligen att alla saker börjar falla på plats nu inför bröllopet, hoppas bara vi inte har glömt något.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post301

mycket inför bröllopet

BröllopSkapad av Marina tis, maj 20, 2008 15:29:59

Det är helt otroligt vad mycket det är att fixa inför bröllopet, det är mycket småsaker som vi inte har tänkt på som tar massa tid och planerand. Men det känns som att vi är med ganska bra i planeringen än så länge, allt är inbokat som ska fixas innan.

Idag har jag varit och provat ut klänningen så den ska sys upp och in. På fredag ska Tobias hämta sina kläder, det var skönt att han kunde hämta dem redan då så han slipper ta ledigt från jobbet. I fredags hämtade Tobias min ring, så den är helt klar. Idag var jag till Smyckestudion igen för att jag behöver förlänga halsbandet som jag ska ha på mig. Det känns som att vi har blivit stamkunder där, Martin som har Smyckestudion är otroligt duktig så jag kan verkligen rekommendera att gå dit.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post298

det börjar närma sig

BröllopSkapad av Marina tis, maj 06, 2008 20:52:45
Helt plötsligt har jag insett att bröllopet börjar närma sig med stormsteg. Innan maj började kändes det långt bort men nu är det ju bara 3 veckor kvar på lördag smiley. Men jag tror att det mesta är planerat nu, vi valde ut Tobias kläder idag och imorgon ska han boka dem.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post282

mycket bröllopsplanering

BröllopSkapad av Marina ons, april 30, 2008 14:13:52

I helgen kommer det hända mycket bröllopsplanering, imorgon ska vi ut till Valön för planering. På fredag ska vi träffa fotografen och floristen och på lördag ska jag träffa frisören. Så vi ska tillbringa hela helgen i bröllopets tecken, givetvis har vi tänkt träffa lite släkt och vänner också när vi ändå är nere i Tanum.

Jag tycker bara att det är så svårt att bestämma hur man vill ha håret och hur brudbuketten ska se ut. Jag har alltid beslutsångest när det gäller sådana saker smiley, men nu tror jag att jag har bestämt mig.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post278

på bröllopsfronten mycket nytt

BröllopSkapad av Marina ons, april 16, 2008 22:25:37

Denna veckan har det börjat hända lite saker vad det gäller bestyren före bröllopet. I månadags var vi och lämnade in min blivande vigselring för att göras om och Tobias förlovningsring för gravyr. Vi har börjat titta på kläder till Tobias, det blir nog svart kostym med väst i någon färg till honom.

Idag har jag bokat fotograf och gjort första beställningen på brudbuketten. Vi ska åka ner till Tanum till kristiflygar helgen och då ska vi träffa dem på Valö, fotografen och floristen. Nästa sak som måste fixas är frisör till mig och det hoppas jag fixar sig imorgon.

Ja, jag vet att det är lite sent att fixa allt sånt här så här sent, det är ju bara 1½ månad kvar till bröllopet men det är bara att inse att vi är totalt jättedåliga på planering. Men det känns riktigt skönt nu när några saker till har fallit på plats iaf.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post266

efternamnsbyte

BröllopSkapad av Marina mån, april 07, 2008 13:25:14

I förra veckan fick jag äntligen tummen ur och lämnade in hindersprövningen, den hade ju bara legat färdigskriven sedan i januari. Och idag fick vi tillbaka den så nu är det inga juridiska hinder för att vi gifter oss iaf.

Med hindersprövningen lämnades också namnändringen in och självklart är det jag som kommer byta bort Hansson och bli fru Wesström. Jag började redan när jag var 16-17 år att titta efter ett annat efternamn istället för Hansson men tyvärr kom jag aldrig på något bra.

Men nu när det väl börjar närma sig namnbyte så känns det lite konstigt och vemodigt att byta, alla känner ju mig som Marina Hansson och det är ju det jag har hetat i väldigt många år (mina 4 första år hette jag Gustafsson eftersom mamma och pappa inte var gifta). Hur ska nu människor som jag har känt sedan förr veta vem jag är och hur ska gamla vänner kunna hitta mig på Facebook smiley.

Givetvis känns ju allt det där possitiva med efternamnsbytet klart uppvägande mot den vemodiga känslan. En extra bonus med att byta efternamn är ju att jag kommer ha samma efternamn som min dotter. För jag tycker att det känns lite jobbigt när jag ska presentera mig som Evelins mamma att säga "Jag är Marina Hansson, mamma till Evelin Wesström". Några gånger har jag faktiskt ångrat att vi inte gifte oss före hon kom just p.g.a. det, men det kom ju lite husrenovering och graviditet emellan.

 • Kommentarer(3)//marinasblogg.wesstrom.se/#post254

visst kommer det en bröllopshemsida

BröllopSkapad av Marina tis, januari 29, 2008 23:08:20

Om jag nu har en hemsida för hunden, barnet, huset och en egen blogg så förstår ni väl att det kommer en hemsida för bröllopet också smiley. Datanörd kan jag kanske inte kalla mig för så duktig på datorer är jag inte men det kanske kan kallas för Internetnörd istället smiley.

Jag håller på för fullt med sidan och har suttit och grejat med den nu ikväll, jag har också kikat runt lite på andras bröllopssidor för att få lite inspiration. Eftersom det här med bröllopshemsida är helt nytt för mig så är det ju svårt att veta vad man ska skriva om och vilka sidor man bör ha med.

Men ni får hålla er till tåls ett tag till, för innan sidan är klar kommer jag inte visa upp den i offentlighetens ljus smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post170

bröllopsklänningen är beställd

BröllopSkapad av Marina tis, januari 29, 2008 16:37:34

Så då var bröllopsklänningen beställd efter mycket vånda och funderingar har jag tillslut bestämt mig, att jag har beslutsångest tillhör vanligheterna så det gick nog trotts allt rätt smidigt att bestämma.

Jag hade tre klänningar som jag har funderat över de senaste veckorna och efter att varit och provat i lördags för andra gången så bestämde jag mig men var ändå tvungen att fundera lite till så det verkligen blir rätt.

För den som är nyfiken så kommer klänningen från Nixa och modellen heter 7534 smiley.

Skönt att kunna bocka av ytterligare en sak som ska ordnas inför bröllopet, då var det bara resten kvar smiley.

 • Kommentarer(3)//marinasblogg.wesstrom.se/#post169

Snöstorm och mandeldoft av Camilla Läckberg

BröllopSkapad av Marina mån, januari 21, 2008 15:12:01

Jag har precis läst ut boken Snöstorm och mandeldoft som Camilla Läckberg skrev som kortroman för Allers julen 2006, jag hade helt missat den tidigare så nu när den gavs ut som pocket var jag ju bara tvungen att läsa den.

Boken handlar om en släktträff på Valö utan för Fjällbacka, alla blir fast på ön eftersom det blir värsta snöstormen. Undertiden de är insnöade på ön och inte har kontakt med fastlandet ens med telefon så sker ett mord. I denna bok är inte Patrik eller Erika med utan allt polisarbete får skötas av Martin Molin som är på ön.

Så det är en lite annorlunda Camilla Läckberg bok men jag gillar den. Skönt att den inte är så lång utan bara drygt 100 sidor så det tog inte så lång tid att läsa den, samtidigt lite synd för då tar det ju snabbt slut smiley.

Den var extra kul att läsa eftersom den handlar om just Valö där vi ska ha vårt bröllop. Jag vet inte om vi ska våga låta bröllopsgästerna läsa boken eller om de rent ut av måste göra det smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post153

"jag tycker att erat bröllop ska vara snart"

BröllopSkapad av Marina sön, januari 20, 2008 22:37:05

Sedan långt innan vi bestämde när vi skulle gifta oss hade vi lovat Tobias brorson Noa 6 år att han skulle få vara med på vårat bröllop, han är faktiskt den enda personen som vi hade lovat i förväg skulle få vara med. Så nu när datum äntligen är spikat för bröllopet så tycker Noa att det dröjer för lång tid innan det är dags. Igår när vi träffade honom så sa han "jag tycker att erat bröllop ska vara snart" smiley.

Även om jag sa att det inte är så länge kvar till bröllopet så tyckte han ändå att det var på tok för lång tid. Så jag föreslog att han kunde göra en kalender där han kunde räkna ner hur många dagar det är kvar till bröllopet.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post152

3 år tillsammans med Tobias

BröllopSkapad av Marina tis, november 27, 2007 22:21:28

Idag har det gått exakt tre år sedan jag gjorde något av en vansinnesfärd, jag åkte 30 mil i snöstorm till en kille jag hade träffat på Internet och bara pratat med i telefon några gånger smiley. Dessutom hade jag inte kollat upp något ställe att sova på om det visade sig att han var jätte hemsk. Men jag hade ju min "skyddshund" med mig om han skulle bli allt för påträngande smiley.

Tobias hade lagat middag när jag kom, sedan blev det en långpromenad i det härliga snövädret i Örebro och kvällen avslutades med en film. Men mitt i natten vaknade jag med magsjuka smiley, jag tänk er själva att vakna i en främmande människas hem med magsjuka och jag var verkligen så sjuk så det fanns inte en chans att jag kunde ta mig någonstans. Så Tobias fick ägan dagen men att rasta Tindra så att han skulle ha något att göra smiley.

På påskafton förra året förlovade vi oss vid havet på Tjurpannan utanför Grebbestad i full storm. Det var iskallt och Tobias var tokförkyld men ändå var det jätte romantiskt.

Så här tre år senare kan jag ju inte annat än konstatera att det var bland det bästa jag har gjort i mitt liv, annars skulle jag ju inte sitta här med en underbar sambo och en underbar dotter smiley.

Så nu är det bara ett steg kvar att ta och det kommer vi ta nästa år, vi har alltså börjat planera för vårt bröllop smiley. Tobias friade "lite halvt om halvt" redan efter tre veckor och jag svara det något i stil med att "fortsätter det kännas så här så säger jag JA" smiley. Och det har fortsatt att kännas lika bra hela tiden så nu är det alltså dags.

Jag älskar dig min underbara Tobias!

Bilder från vår förlovning 15/4 2006:

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post72