Marinas blogg

Marinas blogg

Om bloggen

Mitt liv som människa, mamma, mammaledig, nybliven fru, hundägare och husägare.

bara två veckor kvar som mammaledig

BarnSkapad av Marina ons, september 17, 2008 09:52:14

Då börjar mammaledigheten närma sig slutet med stormsteg för 1 oktober börjar jag jobba heltid och Tobias går hem på pappaledighet. Men det är tyvärr inte två hellediga veckor eftersom jag jobbar fredagar och jag troligtvis ska jobba nästa onsdag så är det bara 7 lediga vardagar kvar med idag smiley.

Det känns ganska vemodigt att börja jobba heltid, samtidigt som jag till viss del ser fram emot det så tror jag att det kommer bli jobbigt att vara borta från Evelin så många arbetsdagar per vecka. Det är ju så stor del av hennes vakna tid som jag är borta de dagar jag jobbar.

För min del hade jag gärna kunna tänkt mig att vara hemma ett bra tag till och kanske gått upp till två arbetsdagar i vecka, men Tobias måste ju få vara hemma hos Evelin också och jag vet att han ser fram emot det. Dessutom längtar arbetskamraterna efter att jag ska börja jobba mer så dom kan lägga över fler arbetsuppgifter på mig smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post383

öroninflammation

BarnSkapad av Marina tis, september 16, 2008 16:34:27

Idag har jag och Evelin varit hos farbror doktorn och hon har fått penicillin eftersom hon har öroninflammation. Hon har varit snorig i några dagar och i söndags kväll fick hon feber också igår märkte jag att hon var lite kladdig vid örat men tänkte inte mer på det eftersom det kanske vara matkladd. Men så idag var hon mer kladdig och då ringde jag till vårdcentralen.

För att vara sjuk är ändå Evelin väldigt pigg, det enda hon inte tycker om är när vi håller på men hennes näsa. Så det är ett evigt bökande när hon ska få näsdroppar eller när hon är snorig smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post382

klappa händerna när du är riktigt glad

BarnSkapad av Marina ons, september 10, 2008 12:10:19

På BVC's 10 månaderskontroll kollas det alltid om barnet kan klappa händer eller inte och det kunde inte Evelin när hon var 10 månader. Även fast jag brukar sjunga många klappahänder ramsor för henne ville det inte lossna. Men nu på semestern när hon nästan var 11 månader lossnade äntligen klappandet och nu gör hon inte annat än klappar händer nästan hela tiden smiley.

Det är ju så med barns utveckling vissa saker kommer sent men sitter direkt och andra saker lär dom sig tidigt men slutar att göra. Det senare har det varit för Evelin med att stå utan stöd, hon släppte taget för första gången när hon var 9 månader men efter det har det inte gått framåt alls. Ibland kan det gå flera dagar mellan att hon försöker stå och ibland är det ett par gånger om dagen. Men det kommer väl när det kommer just nu har hon ju fullt upp med att klappa händer istället smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post381

me&i

BarnSkapad av Marina tis, september 09, 2008 16:24:50

Idag har jag varit och hämtat Evelins första me&i klänning som jag köpte när jag var på homeparty hos Petra för några veckor sedan. Till klänningen har jag köpt ett par gammalrosaverlotights på Lindex, hon kommer bli så söt i dom kläderna.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post378

poolbruden

BarnSkapad av Marina tis, september 09, 2008 11:51:19

Jag börjar väl med att visa några härliga poolbilder på Evelin. Jag behöver väl inte ens skriva att säkert hälften av de 700 semesterbilderna var på Evelin smiley.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post377

första dockan

BarnSkapad av Marina sön, augusti 31, 2008 18:46:46

Igår var vi på marknad i Nora och då fick Evelin sin första docka av farmor och farfar, den blev direkt en riktig favorit. Först satt hon och grejade med den i vagnen och bilen och när hon kom hem så släpade hon med sig den här inne vart hon än skulle smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post374

Tävling

BarnSkapad av Marina fre, augusti 29, 2008 23:30:36

Blog Image

Jag tävlar om ett valfritt plagg från Lollopard på Robins Garderob http://robinsgarderob.blogspot.com
Coolaste barnkläderna i stan... TÄVLA DU MED

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post373

badbrud

BarnSkapad av Marina tor, augusti 28, 2008 16:20:15

Jag måste bara visa några härliga badbilder på Evelin när hon badade igår.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(3)//marinasblogg.wesstrom.se/#post372

evelin fotomodell

BarnSkapad av Marina mån, augusti 25, 2008 16:20:07

Här kommer några bilder från nya kameran och visst är det Evelin som får vara fotomodell smiley, jag har även försökt ta några kort på Tindra men det är lite svårt att ta kort fartkort på henne när man inte har assistans. Nu gäller det bara att fotografen ska bli duktig på att ta kort för det räcker ju inte bara med bra utrustning smiley.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post370

bästa leksakerna

BarnSkapad av Marina fre, augusti 15, 2008 12:53:37
Jag har varit en sväng på stan idag och då passade jag på att köpa samma leksaker till Evelin som hon fick låna av av kompis Malte på senaste fikaträffen. Det var en leksaksmobiltelefon och nycklar med fjärröppnare, de ser verkligen ut som de är riktiga och inte sånna där pastelliga leksaksgrejer. Och man kan lugnt säga att det redan har blivit stora favoriter, hon har suttit här på golvet i 15 minuter och bara lekt med dom. Nu kanske intresset för våra nycklar, telefoner och fjärrkontroller blir något mindre eller så har vi ju hennes som vi kan byta med när hon tar våra.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post367

korta tjejen

BarnSkapad av Marina tor, augusti 14, 2008 11:52:51

Idag har Evelin varit på 10 månaderskontroll på BVC. Hon har inte fortsatt ökningen på 900 gram per månad vilket jag iof inte trodde heller men hon vägde nästan 10 kg, 9 945 gram så hon har bara ökat 700 gram på två månader. Däremot trodde jag att hon skulle vara längre än vad hon är, dagens längd var 69.5 cm alltså bara 2.5 cm längre än för två månader sedan. Med tanke på hur hon har ökat i storlek på kläderna och hur långt hon når trodde jag att det skulle vara iaf ett par cm till men det kanske är längden på armarna som har ökat smiley.

Blog Image

Evelin rockar loss i vagnen på Grebbestadbryggan för några veckor sedan.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post366

matlagning

BarnSkapad av Marina fre, augusti 08, 2008 14:42:12

Vi har inte kommit ut i regnet ännu, det duggregnar lite nu och kommer några skurar ibland. Istället för promenad har det blivit matlagning till Evelin, det finns lite mat kvar till henne i frysen men det var riktigt länge sedan jag lagade mat till henne så det börjar sina. Nu i sommar har det mest blivit köpemat eftersom det är mycket smidigare när man inte är hemma. Men alltid när Evelin får mat här hemma så blir det hemlagat, jag har iof bara gjort fem olika rätter till henne men istället brukar hon få brukar med den typ av mat jag inte har lagat till henne. Det jag lagade idag var kokt fisk med broccoli, morötter och majs också ska hon få ris eller potatis till också. Det blev hela 10 burkar så det drygade ju ut matförrådet lite iaf.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post364

visst säger hon mamma

BarnSkapad av Marina tis, augusti 05, 2008 10:32:32

Under den senaste veckan har Evelin börjat prata mer eller ffa säga mer än bara dadada daaadada som hon mest har sagt förut. Ett av de nya orden/lätena är mama mamama och det kan ju inte vara något annat än mamma smiley. Ett annat ord Evelin har börjat säga är vaff och det säger hon oftast när Tindra är i närheten så det måste ju vara vovven smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post359

gnissla tänder

BarnSkapad av Marina sön, augusti 03, 2008 09:39:07

Under de senaste dagarna har Evelin kommit på flera nya ljud. Hon har upptäckt att om hon drar sina tänder (hon har tre, en uppe och två nere) så kommer det ljud, därför håller hon på och gnisslar tänder nästan hela tiden. Med tandgnisslandet har hon också fått en ny min som ser väldigt sammanbiten ut, kanske inte så konstigt med tanke på att hon måste bita ihop för att gnissla tänder smiley.

I förrgår trodde vi att Evelin hade fått ont i öronen för hon tog sig för båda öronen och skrek, dessutom var hon lite grinig. Men eftersom grinigheten försvann efter att hon sovit middag och hon var lika pigg som vanligt förstod vi att det inte var något fel med henne. Hon hade bara kommit på att det låter annorlunda om hon håller för öronen samtidigt som hon skriker smiley.

Evelin har också blivit väldigt duktig på att prova sina röstresurser, helst har hon gjort det nu när vi har varit ute och ätit på semestern. Hon har väl kommit på att det är ett väldigt effektivt sätt att få uppmärksamhet på, för vem börjar inte titta på henne när hon gör sina illvrål. Dessutom får hon ju mamma och pappas fulla uppmärksamhet eftersom det ju blir lite pinsamt när ungen för alldeles för stort oväsen smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post357

börjat gå med "lära gå" vagn

BarnSkapad av Marina mån, juli 14, 2008 21:27:12

Idag har Evelin börjat gå med "lära gå" vagnen, visserligen inte så många steg med det går framåt iaf. Hon har också börjat med att gå på eget initiativ när man håller henne i händerna, förut har hon bara gått om man har hjälpt henne lite först.

Det är något lugnare nu när hon står stadigare och är bättre på att parera sina fall. I början när hon lärde sig att ställa sig upp tyckte jag att det var jätte jobbigt med allt passande så att hon inte skulle slå sig för mycket. Jag får väl passa på att njuta till hon börjar gå smiley.

Blog Image

Bilden är tagen på midsommarafton och då kunde hon inte gå med vagnen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post350

evelin 9 månader

BarnSkapad av Marina fre, juli 11, 2008 12:10:19

Igår var det Evelins 9 månadersdag och hon spenderade dagen på en strand i Varberg, badade i havet för första gången, busade i vagnen i Göteborg och vägrade sova i vagnen i Grebbestad. Tillslut somnade hon när vi satte henne i bilen när kl. 22.30, det gäller att hålla ut så länge som möjligt på sin 9 månaders dag smiley.

Blog Image

Myser på stranden i Varberg.

Blog Image

Badar med Maria.

Blog Image

Njuter i vattnet.

Blog Image

Busar i vagnen i Göteborg.

Blog Image

Vägrar somna i vagnen i Grebbestad.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post348

bara 3 månader kvar hemma

BarnSkapad av Marina tis, juli 01, 2008 08:47:19

Idag är det bara 3 månader kvar tills jag börjar jobba heltid, det är inte klokt vad fort tiden går. Jag skulle vilja vara hemma så mycket längre men Tobias måste ju också få en del av föräldraledigheten och i januari 2009 ska Evelin börja i barnomsorgen. Egentligen skulle jag nog vilja att hon hade varit hemma lite längre men jag tycker samtidigt att det är bättre att vi har lite föräldradagar kvar så att hon kan få kortare veckor och ibland kortare dagar i barnomsorgen.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post344

nycklar, telefoner och fjärrkontroller

BarnSkapad av Marina mån, juni 30, 2008 20:50:51
Varför vill barn helst leka med saker som de inte får lov att ha? Och varför är just fjärrkontroller, telefoner och nyckalar alla barns favoriter? Evelin blir verkligen lyrisk när hon ser ett par nycklar eller man tar upp mobiltelefonen, då finns det inga leksaker i världen som kan ersätta dem.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post343

hoppa på studsmatta

BarnSkapad av Marina fre, juni 27, 2008 09:29:03

Det var så kul att hoppa på kusinernas studsmatta.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post341

tjejerna myser i sängen

BarnSkapad av Marina ons, juni 25, 2008 20:56:31

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Puss på dig lilla bebisen!

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post339

sova? nej tack, jag ska stå

BarnSkapad av Marina tis, juni 24, 2008 08:38:22

Den senaste veckan har inte lilla fröken varit så lätt att söva på kvällarna, även om hon varit så trött så hon knappt orkar hålla uppe ögonen har hon ändå velat stå upp i sängen när vi lagt henne smiley. Igår gick det iaf bra att söva henne men då vaknade hon till lite vid ett par gånger under kvällen och det första hon gör är att försöka resa sig i sängen smiley. Tänk att det där med att stå upp ska vara så viktigt så det är det första som ska hända när man vaknar.

Nu har Evelin börjat förflytta sig när hon står upp vid grejer, det går inte fort men hon tar sig en liten bit om hon får hålla på en stund. När hon reser sig mot soffan dröjer det inte länge innan hon flyttar händerna till soffbordet. Igår gick hon ut efter halva långsidan på en säng.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post338

fika idag

BarnSkapad av Marina ons, juni 18, 2008 17:08:32

Det blev ju fika idag istället för picknick, vi hamnade i ett tomt partytält på Strandkanten. Det var ju berfekt att vara där för då stod ju inte alla vagnar ivägen och vi störde ingen smiley. Som vanligt var det jätte trevligt, jag vet nog inte vad jag hade tagit mig till under den här mammaledigheten om jag inte hade träffat alla trevliga mammor på Familjeliv. Hade jag inte träffat dem hade jag säkert hängt på öppnaförskolan mycket mer och träffat morsor där istället.

Här kommer lite bilder från idag, tyvärr kom inte Ebba och Viggo med på bild.

Blog Image

Även Evelin vill ha fika, hon får jättegod Drikki från Nestle.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post336

lista

BarnSkapad av Marina tis, juni 17, 2008 22:16:40

Hur många barn har du?
Ett

Vad heter h*n och varför heter h*n så?
Evelin Mary Katarina Wesström. Evelin heter hon för att jag tycker att det namnet är så fint, Mary var min underbara farmors namn, Katarina var min älskade mammas andranamn och Wesström heter Evelins pappa (numera jag också smiley)

Vad skulle h*n hetat om h*n var av det andra könet?
Tilltalsnamnet är hemligt eftersom en ev. lillebror kanske kan få det, men det skulle blivit Eric Magner som andranamn. Eric eftersom det är ett vanligt namn i Tobias släkt och Magner heter min bror.

När föddes h*n?
den 10 oktober 2007 kl 17.42

Vad vägde hon när h*n föddes?
3 590 gram

Hur lång var hon när h*n föddes?
52 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
Hon föddes ca 8 timmar efter att vi kom in på förlossningen

Tog ni reda på könet?
Nej, jag ville väldigt gärna det men eftersom vi inte var överens så blev det inte så.

Hur länge ammade du?
I nästan 8 månader, helammade i 4 månader

Är du tillsammans med pappan?
Ja

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
28

Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
29

Hur ofta är du barnledig?
När jag jobbar (en dag i veckan), ibland för att uträtta ärenden och gå ut och äta. Tre gånger har vi haft barnvakt för att roa oss tillsammans.

Vill du har fler barn och isåfall hur många?
Ja, som det känns nu så skulle jag gärna vilja ha ett barn till men än så länge ska jag njuta av att bara ha ett barn.

Om du får fler barn, vad ska de heta?
Om det blir en pojke kan det bli pojknamnet vi hade tänkt till Evelin. Om det blir en flicka har jag inga klara namnförslag ännu.

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
Nej det kan man inte förklara det kan bara upplevas!

Jag snott denna lista från den här bloggen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post333

utökning i vagnparken

BarnSkapad av Marina tis, juni 17, 2008 20:09:36

Innan jag skaffade barn förstod jag inte riktigt det där med vagnbyte hela tiden och det kanske jag inte gör nu heller föresten för vi fyller bara på i vagnparken smiley. Just nu står det tre vagnar nere i hallen och det senaste inköpet gjordes idag, det var ett riktigt fynd som jag hittade på citytorget.com. Vi var nämligen ute efter en smidig vagn inför höstens Cypernresa och har därför börjat kolla annonser lite smått. Idag hittade jag denna vagn för 300 kr i Degerfors, den är från 2007 och är använd under en vecka. Nu visade det sig att det saknades delar i selen så jag fick den för 200 istället, jag har nyligen köpt en extra sele till Briovagnen så för vår del gjorde inte den detaljen så mycket.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post332

vilket passande med bebis som står

BarnSkapad av Marina tis, juni 17, 2008 10:43:24

Nu när Evelin har börjat ställa sig upp så har det blivit väldigt mycket mer passand, hon ställer sig upp så fort hon får möjlighet och tyvärr är ju inte balansen så bra ännu smiley. Ibland kan hon stå hur länge som helst men då börjar hon gnälla och vill ha hjälp för att ta sig ner igen. I köket har vi barstolar och under dom tycker Evelin att det är helt perfekt att ståträna. När jag står och grejar i köket så har jag en liten fröken som försöker ståträna vid mina ben, tur att jag inte är så mycket i köket smiley. Jag som tyckte att det var mycket passande när hon började krypa men det var ju ingenting mot vad det är nu.

Vi ska åka till Cypern den 1 september och då hoppas jag verkligen inte att Evelin har börjat gå så att vi måste passa henne hela tiden så hon inte ska ramla och slå sig. Om det skulle vara så att hon börjar gå tidigt så hoppas jag att det är långt före Cypernresan så att hon går ganska stadigt då.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post329

bildbevis

BarnSkapad av Marina ons, juni 11, 2008 14:55:34

Nu finns det bildbevis på att Evelin kan stå själv iaf, tyvärr kan jag inte bevisa att hon ställde sig där själv så det får ni tro på mitt ord smiley. Hon stod vid diskmaskinen i ca 1 minut så jag hann att ta flera kort, hon flyttade även på benen och sedan tog hon tag i korgen för att hjälpa att plocka ur disken smiley.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post323

8 månaderskontroll

BarnSkapad av Marina ons, juni 11, 2008 14:01:37

Idag har Evelin varit på 8 månaderskontroll och den stadiga viktökningen på runt 900 gram per månad håller i sig för tredje månaden i rad smiley. Dagens vikt var 9 235 gram och hon var 67 cm lång.

Jag tog ju fram min bok och jämförde vikt och längd efter 6 månaders kontrollen och då låg Evelin en månad efter mig, men nu har Evelin gått ikapp morsan. Men jag var 1½ cm längre vid 8 månader så jag var inte riktigt lika knubbig som dottern smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post322

evelin kan ställa sig upp

BarnSkapad av Marina tis, juni 10, 2008 16:26:17
För en liten stund sedan hände det för första gången, Evelin ställde sig upp på egen hand. Jag såg hur hon stod mot korgen med leksaker i på fötterna, i förrgår ställde hon sig upp för första gången på knä. När hon ställde sig på knä så blev vi snabba med att sänka ner spjälsängen så nu blev det fixat också.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post320

evelin 8 månader

BarnSkapad av Marina tis, juni 10, 2008 10:27:02

Idag blir Evelin 8 månader, min lilla bebis börjar bli stor. Det är helt otroligt att tiden går så fort, det känns som en uttjatad klyscha men den är så sann. Nu är det bara drygt 3 ½ månad kvar tills min föräldraledighet är över, det känns väldigt främmande att behöva vara borta från henne hela dagar. Men det är väl bara att vänja sig innan jag ens har hunnit blinka kommer hon vara en stor tjej som klarar sig utan sin mamma.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post319

första tanden

BarnSkapad av Marina tor, juni 05, 2008 17:16:04
Nu är Evelins första tand påväg upp, den syns inte ännu men den känns väldigt tydligt. Den kommer ju väldigt lägligt nu när jag precis har slutat amma eller iaf är på gång att sluta. Först och främst försöker jag få Evelin att inte vaka och vilja äta på natten, i natt gick det bra men natten till igår gick det inte lika bra. Vi får väl se vem som har starkast vilja i längden smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post317

skavsår på knäna

BarnSkapad av Marina ons, juni 04, 2008 20:14:57

Evelin tycker inte bara att det är skönt att ha mindre kläder på sig nu när det är så varmt för ibland syns det på henne att det är lite jobbigt att krypa utan byxor. Dessutom har hon fått stora röda märken på båda knäna eftersom hon har dem direkt mot golvet. Vi har en matta som är ganska grov och första gångerna hon kröp ut på den utan byxor så började hon gråta och vägrade fortsätta, nu har hon vant sig och undviker den så mycket som möjligt.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post316

sova sittande

BarnSkapad av Marina mån, juni 02, 2008 22:15:48
Båda gångerna Evelin sov idag på dagen har hon somnat sittande i vagnen, hon är så nyfiken på sin omgivning så hon vägrar att lägga sig ner och då blir det lite tokigt. Som tur är gick det bra båda gångerna när jag lutade henne bakåt istället, för det är nog inte särskilt bekvämt att sova med huvudet lutat framåt smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post309

min första morsdag

BarnSkapad av Marina sön, maj 25, 2008 12:57:34

Idag är min första morsdag, iof ville ju jag bli firad redan förra året men det tyckte inte Tobias smiley. Jag har blivit firad idag genom att få det jag önskade mig i morsdagpresent, en barncykelsadel till min cykel. Det allra bästa presenten som kan tänkas har jag ju redan och det är förstås Evelin, hon är verkligen helt otroligt underbar och att få vara mamma till henne är en gåva smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post305

kryper

BarnSkapad av Marina tor, maj 22, 2008 21:18:34

Idag lossnade det för Evelin, hon fick koll på koordinationen och började krypa. Det skulle väl till att mamma och pappa inte var med för att det skulle lossna. Idag har hon nämligen varit hos farmor och farfar eftersom vi har jobbat båda två.

Vi har ju givet vis inte köpt någon grind ännu, men nu måste det bara bli av för nu tar hon sig fram ganska fort.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post302

hon rör på "frambenen"

BarnSkapad av Marina ons, maj 21, 2008 08:37:26

Att Evelin är en bebis och inte en hundvalp har jag ju förstått för länge sedan, men sedan hon började ställa sig i krypställning har jag fått lite problem med vad kroppsdelarna heter smiley. För det är mer än en gång som jag har råkat säga framben och bakben istället för armar och ben smiley.

Det har ännu inte börjat gått framåt när hon kryper men sedan ett tag tillbaka har hon börjat röra på bakbenen (nej just det ja det heter ju ben smiley). Men eftersom armarna inte rör sig så kommer hon ju inte så långt, men igår lyfte hon faktiskt på händerna för första gången.

Men det går verkligen framåt med ålningen, Evelin ser ut som värsta militärkryparen när hon sätter fart. Hon har tagit sig från babygymmet till soffan (ca 6 meter) visserligen behövs det många stopp på vägen för att orka fram.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

"sa du inte att jag var en vovve mamma, då ska jag väl ha vovvemat också"

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post300

varför...

BarnSkapad av Marina tis, maj 20, 2008 15:52:11
... bajsas det alltid i nybytt blöja? Jag bytte kissblöja på Evelin för 15 minuter sedan och nu sitter hon här och bajsar smiley. Det är långt ifrån första gången det händer, nu var det iof ett tag sedan men för några veckor sedan var det så gott som varje gång hon bajsade.

 • Kommentarer(4)//marinasblogg.wesstrom.se/#post299

Tävling igen

BarnSkapad av Marina tis, maj 13, 2008 22:30:17
Blog ImageJag tävlar om barnkläder från Kidsbutik
(värde 500:-) på Robins Garderob http://robinsgarderob.blogspot.com/
Coolaste barnkläderna i stan... TÄVLA DU MED

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post294

cooling

BarnSkapad av Marina tis, maj 13, 2008 20:27:04

Jag bara måste visa bilder på denna coola tjej från i lördags. Typisk bara att mamman köpte en Hello Kitty keps som kommer bli för liten hur snart som helst smiley

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post293

Tävling

BarnSkapad av Marina mån, maj 12, 2008 16:21:25
Blog Image Jag är med och tävlar om två presentkort á 500 kr
från funkybaby.seNikitas blogg.
Var med och tävla du också!

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post290

viktkoll

BarnSkapad av Marina tor, maj 08, 2008 17:02:41

Idag har jag varit iväg och vägt Evelin, eftersom det inte är någon BVC-kontroll vid 7 månader så gick jag till stan och vägde henne på öppna förskolan. Det kommer en BVC sköterska dit en gång i veckan så man kan gå dit på viktkoll.

Dagens vikt var 8 390 gram, så hon har gått upp 900 gram för andra månaden i rad. Men den här månaden har hon nog växt på längden också för jag upplever inte att hon har blivit så mycket tjockare.

Det är lite tråkigt att hon växer så snabbt för kläderna blir ju så fort för små då. Hon hade storlek 62 ända tills för tre-fyra veckor sedan och nu börjar nästan 68 kläderna sitta tight smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post287

evelin "ålen" wesström

BarnSkapad av Marina ons, maj 07, 2008 08:46:21
Nu har Evelin börjat åla sig framåt, hon har ju varit mobil ett tag men det är först nu som det går framåt. Igår började hon med något nytt, hon inte bara står på knä utan även på tå som om hon skulle göra armhävningar. Det ser jätte roligt ut men jag förstår inte vad det är för "nytta" med det smiley. Det går framåt med att stå i krypställning, hon gör det allt oftare och längre stunder men hon tar sig inte framåt ännu.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post284

tack för det semper

BarnSkapad av Marina tis, maj 06, 2008 21:16:13

Tänk vad praktiskt det är med drickfärdig välling, det mest praktiska med den är att den inte behöver värmas smiley. Nu i helgen när vi var ute och åkte gav vi Evelin det i bilen undertiden vi körde. Dessutom är det ju helt perfekt nu i sommar när man är ute mycket och inte har tillgång till micro.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post283

min gamla åkpåse

BarnSkapad av Marina tis, maj 06, 2008 10:13:57

"Den som spar den har" brukar man ju säga och nu har min och mina syskons gamla åkpåse som mamma har sparat kommit till användning. Kan man kalla den annat än äkta retro smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post280

ny bilbarnstol

BarnSkapad av Marina fre, maj 02, 2008 18:51:17
&amp;lt;p&amp;gt;Idag har vi köpt ny bilbarnstol till Evelin för hon har snart växt ut babyskyddet. Det blev efter mycket funderande en Akta Graco Cosmic Comfort. Hon tyckte att det var skitkul att sitta i nya stolen, hon satt och skrattade hela vägen från affären.<br/>
 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post279

bildbevis

BarnSkapad av Marina ons, april 30, 2008 12:31:41

Det är inte lätt att fånga Evelins övningar att stå i krypställning men jag har lyckats. Hon gör det allt oftare och längre stunder för var dag, men det går inte så bra på bara golvet.

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post277

kunde bara inte låtabli

BarnSkapad av Marina mån, april 28, 2008 17:08:07

Lilla W är det 50 % rabatt på Lollopard kläder den här veckan så jag kunde bara inte låta bli att köpa en body till Evelin. Så ljuvligt härliga färger och så skön kvalitet.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post276

hostmedicin

BarnSkapad av Marina ons, april 23, 2008 16:50:33
Nu har Evelin fått Mollipect utsktivet, hoppas verkligen att det hjälper med lite hostmedicin. Men hon har faktiskt hostat väldigt lite idag, farbror doktorn fick bara höra ett litet ynka host. Det är iaf skönt att ha varit hos läkare så att det inte är något annat än en envis förkylning.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post275

det blir inte alltid som man tänkt

BarnSkapad av Marina ons, april 23, 2008 09:57:21
Idag hade jag hela dagen inplanerad, vi skulle gå hemifrån redan kl. 9 för att jag skulle till jobbet på förmiddagen, sedan hade hag tänkt en sväng på stan och fika med andra morsor i eftermiddag. Men det blir inte alltid som man tänkt eftersom Evelin har blivit tokförkyld så blir det ett besök på Vårdcentralen istället. Hon har varit jätte hostig i natt och är toksnorig, så vi var vakna i drygt två timmar inatt för att lilla fröken inte ville/kunde sova.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post274

städa under soffan

BarnSkapad av Marina tis, april 22, 2008 19:29:34

Mamma och pappa är visst lite dåliga på att städa under soffan så jag får väl fixa det smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post273

evelin i krypställning

BarnSkapad av Marina mån, april 21, 2008 19:01:39

Idag har det verkligen hänt lite utveckling i Evelins förberedelser in för att krypa, hon har ställt sig i krypställning flera gånger och nu sista gången så stod hon så i ca 5 sekunder. Hon har iof kommit upp i krypställning i ett tag nu men det har varit tur om man lyckats så se det för det har varit så kort tid. Så vi borde nog verkligen ta tag i att och köpa en grind till övervåningen innan hon börjar krypa.

Tobias skrämde mig förut när jag kom hem, han lade Evelin bara en meter från trappan, innan jag hann se att han satt på andra sidan väggen så hann det fara många "tänk om" tankar genom huvudet.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post271

lilla evelin

BarnSkapad av Marina tis, april 15, 2008 20:29:06

Idag har jag och Evelin varit och träffat de andra mammorna och bebisarna från föräldragruppen som vi gick i. Det var "bloggbebisarna" Viggo, Ebba och Hilma som vi träffade, det är extra kul att träffas nu när bebisarna tycker om att leka lite mer. Evelin provade Hilmas gåstol men eftersom Evelin är mycket mindre än Hilma så nådde hon inte ner till golvet, men hon tyckte att panelen med alla grejer var jätte kul och dingla med benen var ju inte heller helt fel smiley. De tre andra bebisarna är mycket större än Evelin, ändå är de födda ungefär samtidigt.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post264

evelin på babysim

BarnSkapad av Marina mån, april 14, 2008 16:32:48

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post263

grattis evelin 6 månader

BarnSkapad av Marina tor, april 10, 2008 16:15:18

Idag är det Evelins halvårsdag, grattis lilla skruttan det är inte klokt så fort tiden går.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post259

6 månaderskontroll

BarnSkapad av Marina tis, april 08, 2008 15:42:38

Nu har vi precis varit iväg på Evelins 6 månaderskontroll, idag väger hon 7 520 gram, är 64 cm lång och huvudomfånget är 41.5 cm. På en månad har hon gått upp 900 gram men bara växt en cm smiley, men det är nog inte så konstigt för all vikten har lagt sig på låren smiley. Men hon har ju att brås på när det gäller tjocka lår, när vi är nere i Tanum så hänger det en förstorning på mig i rummet där vi sover och där kan man tala om tjocka lår smiley.

Eftersom Evelins förkylning inte har gett med sig helt ännu så lyssnade läkaren på den också och det var ingen fara med den. Så länge hon inte har feber eller dåligt allmäntillstånd så är det bara att vänta ut den.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post258

första babysimmet

BarnSkapad av Marina mån, april 07, 2008 22:23:07

Idag var jag och Evelin på babysim för första gången och Evelin tyckte att det var helt underbart. Hon njöt hela tiden vi var i vattnet. I början var det mest spännande att titta på alla andra barn, men efter en stund kom hon igång och skrattade massor med mig.

Tyvärr glömde jag ju kameran i omklädningsrummet, men nästa gång ska jag se till att få med den in till bassängen också och be någon att ta kort på oss.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post256

tävling

BarnSkapad av Marina mån, april 07, 2008 22:17:28

Jag kunde bara inte låta bli att vara med i den här tävlingen, det finns ju bara så många fina kläder på www.babyclothes.se.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post255

klarar sig utan mamma

BarnSkapad av Marina mån, april 07, 2008 10:08:09

Ja ha, nu är det bara att inse att Evelin klarar sig även utan sin mamma sedan hon har börjat äta mer vanlig mat (iof mest gröt och mellanmål ännu). I fredags jobbade jag ju första heldagen och det gick jättebra för dom där hemma. Visserligen träffades vi på lunchen så att jag kunde amma men det var mest av praktiska skäl så jag slapp pumpa ur under arbetsdagen.

I lördags var Evelin hos farmor och farfar som var barnvakt mellan kl. 14 och 23 när jag och Tobias var i Örebro med mitt jobb. Det var första gången som vi lämnade henne så länge men det var inga problem det heller.

Om två veckor ska jag åka till Ullared och shoppa, då åker jag på fredag kväll och kommer hem på lördag igen. Det blir första natten som Evelin får klara sig utan mig, tills dess hoppas jag att vi har vant henne med att dricka välling. Visst det finns massor med frusen mjölk i kylen men det är ju ganska bökigt, det måste vara mycket smidigare med välling.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post253

nya bilder på evelin

BarnSkapad av Marina ons, april 02, 2008 19:18:26

Idag har jag lagt upp nya bilder på Evelin på hennes bildersida, titta gärna in där och Evelin blir väldigt glad över inlägg i gästboken smiley.

http://evelin.wesstrom.se

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post252

på rymmen från babygymmet

BarnSkapad av Marina ons, april 02, 2008 17:39:20

Sedan vi började lägga Evelin på golvet har vi lagt henne i babygymmet och hon har hållit sig kvar på det området även sedan hon lärt sig att rulla. Oftast när hon rullat har hon bara gjort det åt ett håll eller så har hon hamnat mot någon av bågarna och hållit sig innanför p.g.a. dem. Men sedan någon vecka tillbaka har hon börjat att ta sig utanför babygymmet genom att rulla eller dra sig bakåt, framåt eller åt sidan (mest bakåt).

I förra veckan lade sig Tindra ca 40 cm från babygymmet och då tog sig Evelin till henne för att "klappa" vovven, det tog tid men man såg hur hon jobbade medvetet på att ta sig till Tindra. När hon kom äntligen kom fram till Tindra klappade hon henne i munnen, Tindra låg snällt kvar men jag tog ändå bort Evelin därifrån.

Så nu är friden över med att ha ett barn som bara ligger kvar där man lagt den. Igår såg jag t.o.m. att hon i någon sekund hade hela magen i luften när hon låg på mage, men jag tror nog att det dröjer ett tag innan hon får till krypningen.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post251

ska snorandet och hostandet aldrig ta slut

BarnSkapad av Marina tis, april 01, 2008 09:13:45

Nu har Evelin varit snorig så gott som hela tiden i 2 månader smiley, visst har det varit så gott som borta ibland men inte helt borta. Hostat har hon inte gjort hela tiden men sedan innan påsk är hostan tillbaka igen. Ska hon aldrig få bli frisk från den här sega förkylningen smiley, som tur är har hon ingen feber iaf och hostan är inte lika hemsk som den var början.

Igår ringde jag till vårdcentralen eftersom det har varit så långdraget men sköterskan tyckte att vi kunde vänta tills hon ska träffa läkare på 6 månaderskontrollen nästa tisdag eftersom allmäntillståndet är bra och hon inte har någon feber.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post248

babysim

BarnSkapad av Marina mån, mars 31, 2008 16:47:37
Idag har jag ringt och anmält Evelin till babysim, jag har länge tänkt göra det men det har inte blivit av att jag har ringt tidigare. Hon tycker ju att det är så jättekul att bada så jag hoppas att hon kommer gilla att bada i bassäng också. Ikväll ska jag iväg på info. om babysimmet och nästa måndag drar det igång.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post247

jättefint lapptäcke

BarnSkapad av Marina mån, mars 31, 2008 09:23:29

Evelin fick ett jättefint handgjort lapptäcke av Kerstin i helgen, det är verkligen så fint så jag vet inte ens om jag vågar låta Evelin ligga på det smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post246

matmor

BarnSkapad av Marina tis, mars 25, 2008 21:54:26

Det där med mat och matlagning har aldrig varit min starka sida, jag står gärna över att lag mat och här hemma är det Tobias som lagar den mesta av maten. Men nu när Evelin har börjat äta mat har jag blivit jätte duktig och lagar mat till henne istället för att köpa färdiga burkar. Hon fick faktiskt burkmat i helgen för första gången men det var bara för att vi inte var hemma.

Tidigare har jag gjort grönskaspurrér och fryst in i och idag har jag lagat kycklingfilé, torsk och köttfärs. Jag är riktigt imponerad över mig själv att jag har blivit en sådan matmor som gör hemlagad mat till min dotter. Jag hoppas verkligen att det håller i sig.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post243

blöjhavei

BarnSkapad av Marina tis, mars 25, 2008 14:02:16

Idag har det tredje blöjhaveriet sedan i torsdags hänt, alltså inte bara ett litet blöjläckage utan stora haveriet med baj över hela ryggen eller ner över benet smiley. Det är ju bara så äckligt särskilt nu sedan den där omtalade matbajsen har börjat komma. Jag vet inte om det beror på att blöjorna börjar bli för små eller att hon bajsar extra stora lass nu sedan hon börjat äta mer vanlig mat smiley. Det är ju typiskt att det ska ske precis när hon är nybadad, både i torsdags och idag hände det strax efter hon hade badat smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post241

en hel natts sömn

BarnSkapad av Marina tis, mars 18, 2008 09:21:39

Tänk hur utvilad man är när man får sova en hel natt utan ett enda avbrott och det fick jag göra inatt, tack för det Evelin!

Evelin har sedan hon började somna för natten vid runt sjutiden på kvällen alltid vaknat vid 3 och 6 för att vilja ha mat. Jag trodde att det skulle förändras när hon började få gröt på kvällen för två veckor sedan men det gjorde det inte. De flesta nätterna har rutinerna hållit i sig men inatt hoppade hon över båda målen smiley.

Även igår hoppad Evelin över maten kl. 6 och då var hon ändå vaken och låg i sin säng och grejade med sina saker istället för att skrika på mamma att hon ville ha mat.

Hoppas att den här trenden håller i sig för även om inte jag har så ont av att vakna på natten för att mata Evelin så är det ju ännu skönare att få sova utan avbrott.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post237

nya bilder på evelins sida

BarnSkapad av Marina ons, mars 12, 2008 20:36:56

Idag har jag uppdaterat Evelins bildersida med massor av nya bilder, det är både nytagna bilder från bl.a. dopet men också några lite äldre bilder från t.ex. BB tiden.

http://evelin.wesstrom.se

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post234

snorunge

BarnSkapad av Marina ons, mars 12, 2008 11:49:07

Jaha då var Evelin snorig igen smiley, men hon har inte börjat hosta ännu och det hoppas jag verkligen att hon slipper denna gång. Hon har varit lite småsnorig hela tiden sedan hon var förkyld sist men det har bara varit jätte lite som jag snorat ut med Näsfridan på morgonen och sedan har det inte varit mer.

Lilla skruttan har också varit lite dålig efter sprutan i måndags, både i måndagskväll och i går eftermiddag var hon gnällig och lite varm. Men efter lite Alvedon blev det mycket bättre.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post231

evelin 5 månader idag

BarnSkapad av Marina mån, mars 10, 2008 16:36:11

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(3)//marinasblogg.wesstrom.se/#post229

sprutor och bvc besök

BarnSkapad av Marina mån, mars 10, 2008 13:52:52

Idag har vi varit på 5 månaders besöket på BVC och det innebär sprutor, en i vart ben. Första sprutan gick jätte bra men vid den andra blev det lite gråt som snabbt gick att trösta. Förra gången fick vi betala drygt 600 kr eftersom det var två tilläggsvaccin som kostade pengar men från första mars blev det ena vaccinet gratis så idag kostade det bara 135 kr, tack för det lanstinget smiley.

Idag väger Evelin 6 615 gram, är 63 cm lång och har ett huvudomfång på 40.2 cm. Jag trodde att hon skulle väga 6 700 g, så jag hade ganska bra känsla för hur mycket hon hade gått upp smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post228

barnmässa

BarnSkapad av Marina sön, mars 09, 2008 20:35:04

Idag har vi varit på Barnmässan i Karlstad tillsammans med Tobias föräldrar och bror Per med familj. Det var mycket intressant att titta på där och kul att köpa. Vi var runt till flera utställare och tittade på bilbarnstolar, det börjar ju snart bli dags att byta ut babyskyddet.

Vi köpte majskrokar till Evelin, det är det "nya" att ge barnen att tugga på istället för rånkex. Jag kan säga att dom smakar inte något vidare gott, som en blandning mellan ostbågar och popcorn som inte blivit kryddade smiley. Även fast de inte smakar så gott kan varken jag eller Tobias låta bli att äta dem.

Det blev en jätte fin sommarklänning till Evelin också från Simply colors som det står Evelin på. Jag hade tänkt att beställa en sådan på nätet men nu slapp vi betala frakt när vi köpte den på mässan.

Det fanns också massa gratis gerjer, vi fick senaste numret av Mama, barnmatsburkar, haklappar och massa festisar (de hade så många festisar kvar så de stod och delade ut flak när vi gick hem smiley).

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post227

lyfter rumpan

BarnSkapad av Marina ons, mars 05, 2008 10:32:35

Just nu ligger Evelin på mage i sitt babygym och försöker komma upp på knä och hon lyckas korta stunder är rumpan uppe i luften. Men när hon gör det så åker framkroppen ner i golvet smiley. Men det får gärna dröja lite innan hon får till kryptekniken för jag har ju knappt vant mig vid att hon kan förflytta sig runt i hela babygymmet ännu smiley.

Det händer verkligen jätte mycket i hennes utveckling just nu, i förra vecka satt hon utan stöd för första gången. Det var iof inte särskilt länge och jag tror att det var en tillfällighet.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post224

rullarunt

BarnSkapad av Marina fre, februari 29, 2008 15:24:47

Idag har Evelin lärt sig att rulla från rygg till mage smiley, hon har även gjort det tidigare i veckan men då har det varit i min säng när hon har legat och väntat på att jag ska lägga mig så hon får mat. Då har det säkert gått bara för att det är lite nertryckt där jag brukar ligga. Men idag har har hon gjort det två gånger på "hårt" underlag, först i babygymmet och sedan på mattan på öppna förskolan.

Så nu kan hon faktiskt rullarunt eftersom hon har kunnat rulla från mage till rygg länge smiley, förut gjorde hon det nästan jämt när hon låg på mage för hon fick inte ner benen i golvet men det får hon nu så då händer det inte lika ofta.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post220

anknäbb

BarnSkapad av Marina ons, februari 27, 2008 12:47:10

Evelin har börjat med en ny min, hon klämmer ihop läpparna så hon ser jätte rolig ut hon har iof gjort den ibland förut också men nu gör hon den väldigt ofta. Det värsta är bara att hon gör det när jag ammar henne och så vrider hon på huvudet smiley. Det innebär att min bröstvårta blir som en anknäbb smiley. Som tur är så är bröstvårtorna väldigt tåliga vid det här laget men det känns ändå lite och dom börjar bli lite ömma av den behandlingen. Jag kan bara tänka mig hur det kommer kännas om hon fortsätter med det när några tänder har tittat igenom också smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post219

dopet

BarnSkapad av Marina mån, februari 25, 2008 12:00:39

Det gick jättebra på Evelins dop i lördags, hon var hur snäll som helst under hela tiden och inte ett enda gnäll i kyrkan. Men hon försökte käka upp rosetten på klänningen smiley. Det var extra kul att hon var på så gott humör eftersom det var många av släktingarna som inte hade träffat Evelin tidigare.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post218

evelins dopdag

BarnSkapad av Marina lör, februari 23, 2008 09:46:41

Idag är det Evelins dopdag och hon är fortfarande sjuk, i natt har hon hostat massor och varit jätte tät i näsan smiley. Men nu är Evelin lika glad som vanligt, det märks nästan inte alls på henne på dagtid att hon är sjuk. Visst är hon lite lojare än vanligt och hon hostar lite på dagen också men inte alls lika jobbigt som på natten.

Fint väder får Evelin på sin dopdag iaf.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post217

svårt att andas med snutte över huvudet

BarnSkapad av Marina fre, februari 22, 2008 10:04:40

Det är inte konstigt om det blir svårt för Evelin att andas nu när hon är sjuk och lägger snutten över ansiktet smiley. När hon gör det få hon nästan panik under snutten och börjar hosta men ändå kan hon inte låta bli att lägga den över ansiktet.

Vad det gäller sjuktillståndet så är det ganska oförändrat, natten har varit ganska jobbig med hosta även fast hon sov i bilstolen inatt. Men det verkar som att snoret inte är lika tjockt längre. Jag tog tempen på henne i morse och den låg på 37.4 så hon har inte mycket till feber iaf.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post216

stackars lilla skrutt

BarnSkapad av Marina tor, februari 21, 2008 11:53:12

Min förhoppning om att den här förkylningen bara skulle innebära en snorunge grusades snabbt, redan igår på dagen började Evelin hosta lite mer. Så i natt hade hon en stor hostattack igen smiley, det var så jobbigt och hon var så ledsen efteråt. Mitt uppe i all ledsenhet måste ju de där elaka föräldrarna hålla på och greja med näsan också, det är ju inte en liten procedur som ska utföras vid näsrensningen heller. Först är det koksaltlösning i näsan, sedan kommer Näsfridan fram för att suga ut snoret och till sist blir det näsdroppar. Och under hela tiden det utförs så protesterar Evelin smiley. Men hon är iaf duktig när hon ska ta sin medicin för den slukar hon utan protester.

Att vi hade varit uppe flera gånger i natt var inget som Evelin märkte av i morse för först skulle hon upp kl. 6 och sedan kl. 8 smiley, men mamma vann tills slut och fick henne att somna om och sedan sov vi tills kl var 10.30.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post215

bebisen i spegeln

BarnSkapad av Marina ons, februari 20, 2008 16:51:19

När Evelin tycker att livet känns trist så brukar vi gå in i badrummet och hälsa på bebisen i spegeln, det är lika uppskattat varje gång. Hon skiner verkligen upp som en sol när hon ser den där bebisen och hon glömmer bort att det där trista smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post213

nya bilder på Evelin

BarnSkapad av Marina ons, februari 20, 2008 14:09:19

Idag har jag uppdaterat med nya 4 månadersbilder på Evelins sida.

http://evelin.wesstrom.se

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post212

förkylning igen

BarnSkapad av Marina ons, februari 20, 2008 09:38:50
Så nu har Evelins förkylning tagit fart igen smiley, hon har blivit jätte snorig igen men hon har ingen feber och bara en hostattack i natt som inte var så farlig. Jag hoppas att det snart går över så hon är pigg på lördag när hon ska döpas.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post210

bajamaja

BarnSkapad av Marina tis, februari 19, 2008 13:33:07

Vi har nog döpt vår dotter till fel namn, bajamaja hade nog varit ett mer passande. Hon bajsar precis hela tiden, igår hade jag bytt 5 bajsblöjor före lunch smiley och idag har det varit 3 eller 4 st hittills.

Jag fattar inte hur det kan vara så mycket bajs i en så liten kropp för oftast är det riktigt rejäla laddningar, i både fredags och lördags blev det bajs som gick upp på ryggen och igår smög det ut bajs så byxorna blev nerbajade smiley.

Jag hoppas verkligen att det är tänder påg eller något sådan så att det finns en "naturlig" förklaring till allt detta bajande.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post207

morfar barnvakt

BarnSkapad av Marina sön, februari 17, 2008 12:20:27

Igår kväll lämnade vi Evelin till barnvakt för första gången, det var morfar Raymon som var barnvakt när vi var på 40-årskalas. Vi var nog båda lite nervösa på hur det skulle gå, Evelin brukar ju inte alls vara svår men i fredags kväll när vi kom hit ner till Tanum hade hon en jobbig kväll. Det blev ju lite fel när hon sov i två timmar påväg hit och var framme när det var läggdags.

Men igår kväll gick det jätte bra, jag hade bunkrat upp med massa mjölk i kylen så hon behövde inte vara hungrig iaf. Men hon hade inte varit så hungrig så hon hade bara ätit upp den ena flaskan.

Tack pappa för hjälpen, det var inte sista gången du fick vara barnvakt smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post206

vart tar alla nappar vägen?

BarnSkapad av Marina fre, februari 15, 2008 16:01:27

Evelin hade sex nappar av den sorten som hon tycker om, de senaste dagarna har vi bara hittat två smiley. Idag gjorde jag en storletning och då hittade jag två till, men var de två andra har gömt sig har jag ingen som helst aning om smiley. Men idag köpte jag två nya så nu har vi iaf sex nappar som vi vet vart dom är smiley.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post205

mammabebis vecka

BarnSkapad av Marina fre, februari 15, 2008 15:03:48

Denna vecka har verkligen varit en mammabebis vecka, vi har träffat andra mammor och bebisar varje dag utan i måndags. I tisdags var vi 5 mammor med bebisar från föräldragruppen som träffades för att fika och umgås. I onsdags var det den "vanliga" onsdagsfikan med Familjelivs mammorna med bebisar/barn, där blev det även promenad med några av morsorna.

Igår var vi för första gången på babycafét på Österledskyrkan, det är den öppna förskolan som vi "tillhör". Där var det bara nya bekantskaper, jag tycker att jag har träffat många mammor under de här 4 månaderna men inte en ända jag träffat tidigare var där. Jag tog en härlig promenad i vintersolen dit och hem.

Idag har vi varit på babycafét nere på stan, där vi brukar vara varje fredag. På vägen dig gick vi promenad tillsammans med Camilla och Tilda, efter babycafét fikade vi tillsammans med Marie och Ebba.

Evelin tycker det är så roligt att träffa andra barn, den första halvtimmen sitter hon bara och tittar på alla andra och efter det kan hon börja greja med lite saker själv.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post204

potatis mosad i bröstmjölk

BarnSkapad av Marina ons, februari 13, 2008 22:20:30

Så idag var det då dags för den första smakportionen för Evelin, 4 månader och 3 dagar gammal. Första smaken hon fick var potatis mosad i bröstmjölk, jag vet inte hur man ska tolka hennes reaktion. Hon gapade glatt, smakade, grimaserade lite, provade att stoppa in fingrarna samtidigt och mycket kom ut igen smiley.

Redan i måndags tillagade jag de första smakisarna, så nu finns det uppladdat i frysen med majs, broccoli och potatis. Vi kör på med potatisen i några dagar och sedan får vi gå på dom andra sorterna.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post202

traderafynd

BarnSkapad av Marina ons, februari 13, 2008 11:17:44

Idag med posten kom ett riktigt Traderafynd, det var en Polarn och pyret klänning som jag gav 6 kr + porto för den smiley. Jag har tittat på den förut men dom har gått upp ganska mycket i pris. Klänningen ser mycket finare ut i verkligheten än på bilden, den ser så gott som oanvänd ut.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post201

nya morgonrutiner

BarnSkapad av Marina ons, februari 13, 2008 11:10:58

Lilla fröken har lagt sig till med nya morgonvanor som inte är till mammans belåtenhet smiley, tidigare har Evelin sovit till runt kl. 10 men nu har hon börjat vakna mycket tidigare. Det kan ju ha att göra med att hon lägger sig redan runt klockan åtta på kvällen, men det gör också att hon är hungrig två gånger på natten mot bara en gång förut.

Ibland går det bra på morgonen när Evelin är nöjd och kan ligga vaken i sin säng med nappen i munnen, greja med snutten och titta på mobilen över sängen så att mamman kan fortsätta sova vidare smiley. Men ibland är det bara för mamman att vakna eftersom bebisen vill ha sällskap, till hennes fördel får jag väl säga att det alltid är med ett leende smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post200

6 kilo Evelin

BarnSkapad av Marina mån, februari 11, 2008 18:34:57

Idag har Evelin varit på 4 månaders kontroll på BVC och nu väger hon nästan 6 kg (5 985g), hennes tillväxtkurva hade planat ut lite men det beror troligtvis på att hon har varit sjuk. Hon hade gått upp nästan 100 gram sedan på 4 dagar då hon vägdes sist på lasarettet. Växt på längden hade hon också gjort och nu är hon 61.5 cm och huvudet är 39.6 cm.

På BVC pratadet sköterskan om smakportioner och jag fick med några broschyrer hem, även sköterskan tyckte att det vara bra att vi avvaktar med smakisarna tills Evelin är helt frisk igen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post198

Evelin 4 månader

BarnSkapad av Marina sön, februari 10, 2008 19:04:49

Idag är det Evelins 4 månaders dag, grattis min lilla tjej!

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(3)//marinasblogg.wesstrom.se/#post196

nya bilder på evelins sida

BarnSkapad av Marina fre, februari 08, 2008 18:19:53

Idag har jag lagt upp lite nya bilder på Evelins bildersida, för er som är flitiga och följer bloggen är det inga nyheter för alla bilder har varit med här.

http://evelin.wesstrom.se

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post192

nappen hoppade in i munnen

BarnSkapad av Marina fre, februari 08, 2008 15:50:10

För en lite stund sedan låg Evelin på skötbordet med nappen i handen och då lyckades hon att få in den åt rätt håll i munnen smiley. Det var första gången som den hamnade rätt, hon har någon gång tidigare försökt få in den i munnen men då har hon fått in den med plastdelen först så det har ju inte varit särskilt lyckat.

Visst är hon en stjärna min lilla tjej.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post191

äkta retro

BarnSkapad av Marina fre, februari 08, 2008 15:27:13

Det kan väl inte bli mer äkta retro än min egen t-shirt som jag hade när jag var liten, Hanna hade hittat den här t-shirten uppe på vinden när hon kollade i massa lådor där uppe. Jag fick den utav farmor och farfar när dom hade varit på semester i Norrland när jag var liten. Självklart ska Evelin ha den när den kommer passa henne, om jag nu vågar "låna" ut den smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post190

rulla från mage till rygg

BarnSkapad av Marina fre, februari 08, 2008 14:27:16

De flesta barn brukar väl lära sig att rulla från rygg till mage först men inte min dotter hon kan bara rulla från mage till rygg. Men grejen är att hon inte gör det frivilligt utan hon gör det när hon ligger på hårt underlag för att hon får inte ner bena i golvet smiley. Så om Evelin ska ligga på mage i babygymmet måste man hålla i henne annars rullar hon runt smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post189

det blir bättre

BarnSkapad av Marina fre, februari 08, 2008 14:12:21
Inatt har det faktiskt varit något bättre med Evelins hosta, hon fick en hostattack men den var inte alls lika illa som de har varit tidigare. Efter det så snorade jag ur hennes näsa och resten av natten gick bra. Bara att det går åt rätt håll känns skönt och nu på dagtid är Evelin lika pigg som vanligt.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post188

mat och amnings funderingar

BarnSkapad av Marina tor, februari 07, 2008 16:52:24

Det pratas och funderas mycket på det där med annan mat till bebisarna när dom blir 4 månader och det blir Evelin på söndag och då kan man ju börja med smakportioner av mat om man vill. Men enligt rekommendationer från WHO så ska man helamma i 6 månader.

Så nu är då frågan hur vi ska göra med Evelin och hennes mat, jag känner väl iaf att vi inte tänker vänta tills hon blir 6 månader. Men det är ju inte säkert att vi kommer starta med smakisar direkt nu när hon blir 4 månader, ffa måste hon ju bli frisk först innan vi börjar ge henne något annat än bröstmjölk.

Främsta anledningen till att jag inte vill vänta för länge innan vi börjar med smakisar är att Evelin är jobbig vid amningen periodvis, hon "påstår" att mjölken är slut för att den inte kommer nog snabbt (givetvis kollar ju jag så att det finns mjölk kvar). Om det kommer fler sånna jobbiga perioder vill jag iaf kunna byta ut något eller några mål mat om dagen mot annat så man kan få lite andrum från amningen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post187

besök hos farbror doktorn igen

BarnSkapad av Marina tor, februari 07, 2008 16:07:10

Det här börjar verkligen likna en sjukdomsblogg mer än något annat, men det kan ju bero på att det är det enda vi livet kretsar kring just nu. Idag har jag iaf varit på barnavdelningen på sjukhuset med Evelin eftersom den jobbiga hostan var tillbaka i natt. Läkaren hon träffade i tisdags tyckte att vi skulle åka till sjukhuset om det inte blev bättre av medicinen så hon fick träffa en riktig barnläkare.

Läkaren lyssnade och tittade på Evelin, både hals och öron tittade han i och klämde på henne. Han kunde inte hitta fler fel än den förra läkaren utan det är bara att konstatera att hon har fått en extra jobbig förkylning. Han sa att det är extra viktigt att vi rensar ur näsan så mycket som möjligt innan hon går och lägger sig. Igår slarvade vi lite med det eftersom vi tyckte att hon andades så bra, men i fortsättningen blir det koksaltlösning, Näsfrida och näsdroppar i den ordningen för sänggående.

Jag hoppas verkligen att det här släpper snart för det är så jobbigt att se hennes hostattacker på natten smiley. Nu har vi iaf bestämt vi ställer in den planerade resan till Tanum i helgen, det är bättre att Evelin får vara hemma och tillfriska i lugn och ro.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post186

besök hos farbror doktorn

BarnSkapad av Marina tis, februari 05, 2008 20:21:04

Idag tyckte vi det fick vara nog med Evelins hostande, särskilt hostattackerna hon får på natten är riktigt obehagliga och det märks att hon har ont utav dem också. Det känns som att hon inte får luft även om det bara är för korta stunder. Så idag blev det besök hos farbror doktorn.

Doktorn tog blodprov på Evelin och lyssnade på lungorna, han försökte också titta i halsen men Evelin ville inte visa halsen för honom smiley. Både blodprovet och lungorna var bra, hon var t.o.m. så duktig så hon hostade när han lyssnade på lungorna smiley. Hon fick Ventoline utskrivet som är luftrörsvidgande så nu hoppas vi att nätterna ska bli bättre.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post184

fortfarande sjuk liten bebis

BarnSkapad av Marina mån, februari 04, 2008 12:27:40

Evelin är fortfarande sjuk och jag kan inte ens säga att hon är på bättringsväg, visserligen är hon mycket gladare idag än vad hon var igår för då var hon ganska nedstämd och gnydde mycket smiley. I morse när jag tog tempen på henne hade hon 38.5, så nu har hon haft feber sedan natten till fredag smiley.

Hostan har faktiskt blivit något bättre, jag tror inte att hon ska få andningsstillestånd varje gång hon har en hostattack. Men hon är fortfarande rosslig i halsen och hes. I näsan är det helt tjockt med snor och nu verkligen hon hatar när vi kommer med Näsfridan och försöker suga ut det smiley.

Jag har pratat med mina vänner på Sjukvårdsrådgivningen idag också och sköterskan tyckte inte att vi skulle göra något annat än det vi hittills har gjort eftersom Evelins allmäntillstånd är ganska bra och hon äter bra. Men hon tyckte att vi inte behövde ge henne Alvedon eftersom febern inte var högre än vad den var.

Idag var det sista gången på babymassagen så då missade vi den smiley. Det har verkligen varit jätte mysigt att gå på den så jag hade gärna velat att vi var med sista gången också.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post182

drygt 1 timme i telefonkö

BarnSkapad av Marina sön, februari 03, 2008 01:50:02

Det var inte det lättaste att komma fram till sjukvårdsrådgivningen, det tog drygt 1 timme att komma fram vara av första halvtimmen var det bara upptaget smiley. Vi ringde dit igen eftersom Evelin fick värsta hostattacken och hade massa slem i halsen som inte ville släppa och det lät som att hon inte fick luft smiley.

När jag väl kom fram var det en jätte bra sköterska som svarade, hon gav massa bra tips på hur vi skulle göra. Som t.ex. att Evelin kan sova i bilstolen för att huvudet ska komma högre upp och att amma henne ofta. Att amma var bra märkte vi iof redan undertiden vi väntade på att komma fram, för hostattacken släppte när jag började amma.

Nu märks det verkligen på Evelin att hon tycker det är jobbigt, hon gnäller och eftersom hon är hes i halsen låter det som att hon har kommit i målbrottet smiley. Stackars lilla skruttan jag hoppas verkligen att hon blir bättre snart, det är så jobbigt att se på när hon mår så dåligt smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post181
Nästa »