Marinas blogg

Marinas blogg

Om bloggen

Mitt liv som människa, mamma, mammaledig, nybliven fru, hundägare och husägare.

nya bloggen blir den permanenta

Allt möjligtSkapad av Marina ons, oktober 08, 2008 19:43:44

Nu har jag bestämt mig, jag kommer fortsätta blogga på http://tinni78.blogspot.com och avsluta den här bloggen här. I blogspot.com bloggen finns det många funktioner som jag saknar i den här bloggen så jag har ibland funderat på att byta redan innan haveriet. Givetvis kommer denna blogga att ligga kvar men alla nya inlägg läggs i den nya bloggen.

Välkomna att följa mig på http://tinni78.blogspot.com och för er som har länkat till mig så ändra gärna till den adressen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post386

äntligen

Allt möjligtSkapad av Marina tis, oktober 07, 2008 20:57:56

Äntligen fungerar bloggen efter nästan 3 veckor, vad skönt att allt finns kvar och nu ska jag se till att spara ner allt jag har skrivit så att det inte försvinner om något skulle hända igen.

Givetvis har jag inte kunnat hålla mig från att blogga under tiden bloggen inte fungerat, så för er som inte har hittat dit så har jag bloggat på http://tinni78.blogspot.com

Nu är jag lite fundersam på om jag ska behålla den nya bloggen eller om jag ska fortsätta blogga här, det får jag väl fundera på tills jag ska göra nästa inlägg.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post385

syjunta här kommer jag

Allt möjligtSkapad av Marina ons, september 17, 2008 11:10:29

Jag är inte så värst pysslig av mig och det där med att sy var jag visserligen ganska bra på i skolan och jag sydde endel hemma när jag var barn men sedan jag blev vuxen har det inte blivit så mycket av det. Jag har liksom inte riktigt tålamod med det.

Men för någon månad sedan hittade jag på en marknad en så fin väska i nycklepigstyg som jag ville ha till Evelin men jag gillad inte riktigt modellen på väskan. Så för några veckor sedan kom jag över en bit av tyget för att kunna sy en egen väska. Tyvärr har jag ingen egen symaskin men svärmor har ju det så i förra veckan var jag där och sydde en väska av tyget. Sedan lånade jag hem symaskinen eftersom det fanns mycket tyg kvar så jag kunde sy fler väskor.

Nu har det alltså blivit två väskor till Evelin, en stor för leksaker och en lite mindre som hon typ kan ha nappar i. Jag har tyg kvar till en liten och två stora väskor till så vi får väl se om inspriationen håller i sig så kanske det blir fler väskor smiley.

Jag och några andra mammor har funderat på att börja en syjunta men ingen av oss är särskilt intresserade av att sy, men nu har iaf jag kommit igång med att sy även om man väl inte drar med sig symaskinen när man ska på syjunta. Så det får väl bli en "snackjunta" istället smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post384

kvällarna på Cypern

Allt möjligtSkapad av Marina ons, september 10, 2008 11:06:23

Vi låg ju inte bara vid poolen och badade hela dagarna på semestern, det var ju kväll ibland och då var det underhållning och god mat som gällde smiley.

Blog Image

Blog Image

Underhållning för små

Blog Image

Evelin och kusinerna Ester och Aron tittar förtjust på Bamse med vänner.

Blog Image

Dubbel uppsättning med dryck gör ju inget när man har all inclusive smiley.

Blog Image

Underhållning för stora, det var jätte bra shower nästan varje kväll.

Blog Image

Blog Image

Evelin vill provsmaka mammas drink.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post380

njuter i skuggan

Allt möjligtSkapad av Marina tis, september 09, 2008 17:14:16

Det blev mycket njutande i skuggan under semestern, all tid som vi inte spenderade i vattnet eller i restaurangen vilket iof var stor del av semestern spenderade vi i skuggan under ett olivträd. Det gav helt perfekt skugga men döm om vår förvåning när vi kom dit sista dagen och platserna var upptagna smiley, visst hittade vi en annan bra skuggig plats men det kändes inte riktigt lika bra som platsen vi hade haft de fem tidigare dagarna.

Jag kan lika gärna klargöra att mannen på bilderna nedan inte är min man utan hans bror Uffe, det var mer än en gång på semestern som de blev ihop blandade. Det händer iof annars i deras liv också eftersom dom har haft samma arbetsplats i många år. Själv kan jag inte alls se att de är så lika men jag är väl lite väl partisk smiley.

Blog Image

Aron och Evelin leker på Uffe i skuggan.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Lena gjorde halsband.

Blog Image

Aron och Evelin vilar ut efter ett bad.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post379

hemma igen

Allt möjligtSkapad av Marina tis, september 09, 2008 09:47:55

Igår kväll kom vi hem igen från en helt underbar semestervecka på Cypern, allt har varit helt kanonbra där. Jag kan verkligen rekommendera att åka till Hotell Blue Village Nausicaa Beach i Fig Tree Bay, det är när till både havet och poolen och maten är jätte god. Vi hade all inclusive så det har blivit mycket ätande den här veckan, jag vågar nog inte ens ställa mig på vågen.

Alla i familjen har verkligen njutit hela veckan och Evelin har varit på toppen humör hela tiden. Hon har badat både i poolerna och havet felar gånger om dagen och hon har inte haft mer ont av värmen än att det har gått över med ett svalkande dopp. Flygresorna gick väldigt bra med Evelin även om hon var lite väl aktiv en stund på hem vägen, det var iaf skönt att hon inte hade ont av start och landning.

Jag lovar att lägga ut bilder i bloggen, men det är lite svårt att välja vilka bilder för det har blivit 706 bilder smiley. Jag har bara hunnit kolla igenom alla och det har blivit många bra kort. Nackdelen med att ta så mycket kort är ju givetvis att det tar så mycket tid att titta på dem och jämföra vilka som är bäst smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post376

cypern nästa

Allt möjligtSkapad av Marina mån, september 01, 2008 12:08:05
Ikväll åker vi till Cypern och ska vara där en vecka och njuta i solen, så det kommer bli tomt här på bloggen under tiden. Det ska bli så skönt att komma hemifrån lite och få lite mer sommarvärme, man kan ju inte tro att det bara är 1 september för det var ju så länge sedan det var riktigt varmt.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post375

digitalsystemkamera

Allt möjligtSkapad av Marina mån, augusti 25, 2008 15:52:57

Det hjälpte att sätta en digitalsystemkamera överst på önskelistan smiley, men efter mycket jämförande, ältande och funderande blev det inte en Nikon D40 som var första funderingen. Det stod mest mellan Nikon och Canon men tillslut blev det en Sony DSLR-A300. Just nu håller jag på att ladda över de första 190 tagna bilderna, så jag vet ju inte riktigt hur resultatet blir men den känns jätte skön att fota med. Det bästa av allt är att kameran tar kort utan fördröjning, för även om vår förra kamera var ganska snabb så var den inte tillräckligt snabb. Håll utkik i bloggen för snart kommer det bilder.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post369

det blev promenad

Allt möjligtSkapad av Marina fre, augusti 08, 2008 16:01:04
Till Tindras stora glädje blev det en promenad till slut lagom till Evelin skulle sova, dock blev det något kortare än vad jag hade tänkt gå tidigare idag men vi klarade oss också från skyfall.

 • Kommentarer(3)//marinasblogg.wesstrom.se/#post365

typiskt att det ska regna

Allt möjligtSkapad av Marina fre, augusti 08, 2008 12:40:02

I förmiddags var det uppehåll och då tänkte jag passa på att gå ut och gå men så somnade Evelin och jag skulle bara duscha och slänga i en tvättmaskin innan vi gick iväg. Det är tyvärr väldigt svårt att duscha numera när lilla fröken är vaken, ibland går det men det är väldigt jobbigt när hon ställer sig mot duschväggen och jag är livrädd för att hon ska ramla och slå huvudet i kaklet smiley. Innan jag var klar med alla bestyr som skulle göras hade det ju givetvis börjat spöregna, visst jag är ju inte gjord av socker så att jag smälter i regnet men det verkligen öste ner regn och då känner jag inte direkt för att gå ut.

Nu har har det slutat regna men Evelin har vaknat och det är dags för hennes middag så innan jag kommer ut har det säkert börjat regna igen. Och stackars Tindra går bara runt och väntar på att vi ska komma ut för i förmiddags när Evelin skulle gå med gåvagen sa jag till henne "nu ska vi ut och gå", då trodde ju givetvis Tindra att det var till henne jag sa det.

Blog Image

Evelin i vagnen en regnig dag i Varberg.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post363

min nya leksak

Allt möjligtSkapad av Marina tor, augusti 07, 2008 22:35:48

Efter mycket övervägande och funderande så blev det till slut en SonyEricsson W890i smiley. Visst det var det dyraste av telefonerna jag valde mellan men det är en för tidig födelsedagspresent från maken och han hade dessutom en värdecheck på Telia. Och jag är jätte nöjd med telefonen hittills, jag blir glad bara av att se på den eftersom den är så fin och tunn smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post362

snorig mamma, friskt barn

Allt möjligtSkapad av Marina ons, augusti 06, 2008 09:25:12

Min förkylning vill inte ge med sig, jag är fortfarande snorig och hostar en del. Jag hoppas att det snart ger med sig för även om det känns rätt okej så är det ju alltid skönast att vara helt frisk.

Dottern däremot är inte snorig längre, det var nog som jag misstänkte att det inte var en riktigt förkylning som hon hade fått utan hennes snorighet berodde på den fjärde tanden som håller på att titta upp nu.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post361

mobiltelefonångest

Allt möjligtSkapad av Marina tis, augusti 05, 2008 20:11:31

Jag har ju skrivit i bloggen tidigare att jag vill ha ny mobiltelefon och som alltid när jag ska köpa något nytt så får jag värsta ångesten. Jag får ångest för om jag verkligen behöver en ny telefon och isf om jag verkligen behöver en så dyr telefon som den som jag vill ha är.

Jag har nog kommit fram till att jag vill ha en Sony Ericsson W890i. Idag när vi var i Teliabutiken så hade jag bestämt mig helt men då hade dom inte den färgen som jag vill ha hemma så nu får jag fortsätta att ha ångest i några dagar till. Så innan dom får in den kanske jag har kommit fram till att det räcker gott med en Sony Ericsson K530i.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post360

två sjuklingar

Allt möjligtSkapad av Marina mån, augusti 04, 2008 10:00:14
Nu är det inte bara jag som är förkyld här hemma, även Evelin har blivit snorig. För min del är det något bättre men jag är väldigt snorig och får en och annan hostattack. Nu är det iaf bättre väder att vara förkyld på, man behöver ju inte ens vara ute i det här tråkvädret.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post358

huvudvärk

Allt möjligtSkapad av Marina fre, augusti 01, 2008 20:37:57
Typiskt att man ska bli sjuk så här i slutet på semestern när det är kanonväder, det började sent i onsdags kväll med lite halsont och frossa. Efter det har det bara blivit värre, frossan gick över snabbt men halsontet sitter i och igår tappade jag nästan rösten helt smiley. Dessutom fick jag ont i huvudet för några timmar sedan och det blev inte ens bättre med två alvedon smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post356

hagel och regn

Allt möjligtSkapad av Marina tis, juli 29, 2008 09:34:32
Vi har fortfarande strålande väder här på västkusten även om det verkar vara något svalare idag. Men är väldigt skönt att inte vara hemma för där har det haglat, regnat och åskat för fullt, denna artikel är från Rosendal som ligger bara ett par hundra meter från vårt hus smiley. Tur att vi slapp det skyfallet, hoppas bara vi drog ur allt som kan förstöras av åskan innan vi åkte.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post354

barndomsminne

Allt möjligtSkapad av Marina tis, juli 29, 2008 00:11:03

Idag har vi varit och badat på badplatsen i Sannäs, eftersom jag var där och badade mycket som barn så fick jag många barndomsminnen när vi kom dit. Jag har inte varit där på minst 6 år och ändå såg det precis ut som det alltid har gjort. Eller ja en liten försämring hade ju hänt, de hade tagit bort trampolinen som jag har hoppat så många gånger ifrån.

Jag kom att tänka på när vi fortfarande hade den sista Mazda 323:n (jag var runt 6-7 år då) och vi klämde in oss i bilen tillsammans med grannarna. Vi var 2 vuxna och 5 eller 6 barn i bilen, något trångt men det gick ju bra ändå. Sedan var vi där hela dagen och badade, sprang i berget, fiskade krabbor och fikade.

Sedan när jag blev äldre och jag och mina kompisar fick åka och bada själva var det ofta till Sannäs vi åkte för det var det närmaste badplatsen som vi kunde cykla till. Då låg vi på en klippa uppe i berget och solade och badade massor.

Idag var det en helt underbar dag på min barndoms strand tillsammans med min make, dotter och syster, det var hur skönt som helst i vattnet. Jag provade hopptornet igen och eftersom trampolinen var borta fick jag ge mig på trean istället. Men jag måste nog erkänna att det var lite av en skräckupplevelse och näsan fick sig en rejäl genomsköljning smiley. Evelin njöt som vanligt i vattnet, det där med att bada är verkligen hennes grej smiley.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post353

bloggtorka

Allt möjligtSkapad av Marina ons, juli 23, 2008 09:53:31

Som ni säkert har märkt så var det en dryg vecka sedan jag bloggade senast, det beror på att jag inte har någon blogglust. Som det känns nu så kan det dröja innan jag kommer igång med bloggande igen, men man vet ju aldrig när det blir så sluta inte kika in här för det smiley.

Annars är det full fart här hemma på lilla fröken, jag hade hoppats på lugnare tider nu när hon är mycket stabilare och visst är det inte sånt passande längre men hon har upptäckt att man kan ståträna i fönstret bland krukor och lampor smiley. Hon har fått en väldig fart på gåvagnen och kan gå långa sträckor med den här inne.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post351

nytt pass och körkort

Allt möjligtSkapad av Marina mån, juli 14, 2008 20:29:28

Idag har jag varit och hämtat mitt nya körkort och pass, så nu får jag börja skriva under med Marina Wesström i fortsättningen smiley. Kortet på passet blev rent ut sagt hemskt, tur att man inte behöver visa det så ofta körkortet visar jag ju ganska ofta och det kortet är jag iaf nöjd med.

Det har känts väldigt konstigt nu efter bröllopet att skriva under med Hansson när jag har bytt efternamn. Jag tycker faktiskt inte att det känns särskilt konstigt att ha nytt efternamn men att vara MW istället för MH känns jätte konstigt smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post349

hälsning från varberg

Allt möjligtSkapad av Marina ons, juli 09, 2008 22:51:21

Just nu befinner vi oss i en campinglägenhet på Apelvikens camping i Varberg, vi kom hit i söndags men åkte redan i lördags och sov i Ulricehamn på väg ner. På vägen hit var vi även i Gränna och i Gällsta. Under tiden här i Varberg har vi hunnit med att se lite av stat, solat och besökt Träslövsläge, Getterön, Falkenberg och Ullared. Tyvärr är ju inte utrymmet så stort i bilen med packning för fyra vuxna och ett barn för en vecka (tur att vi har takbox iaf), men lite shoppat blev det på Ullared iaf.

Vädret har än så länge varit väldigt blandat, de tre nätter som vi har sovit här hittills har det åskat på natten. I natt var det ett rejält åskoväder precis över oss så det var riktigt obehagligt. Mesta dels har vi iaf haft uppehåll och vi har anpassat våra aktiviteter efter vädret.

Evelin har varit på sitt bästa humör ända sedan vi åkte, jag var lite nervös innan vi åkte för nattningarna eftersom hon har haft svårt att komma till ro när hon inte har sovit hemma. Men det har faktiskt inte varit några större problem att få henne att somna på kvällarna.

Imorgon är campinglivet över och då åker vi upp över längs kusten för att hamna "hemma" i Tanum i några dagar före vi åker hemöver igen. På väg upp till Tanum har vi planerat att stanna till i Göteborg.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post347

sex and the city

Allt möjligtSkapad av Marina tor, juli 03, 2008 22:15:56

Ikväll har jag varit och sett på Sex and the city filmen och jag har bara en sak att säga, om ni giller sex and the city serien så SE DEN. Den var helt totalt underbar!

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post346

hela familjen i poolen

Allt möjligtSkapad av Marina tor, juli 03, 2008 21:18:36

Ja eller iaf alla tvåbenta i familjen njöt i poolen i går kväll, men jag är helt säker på att den fyrbenta hade hoppat i och njutit i stora drag bara hon hade fått lov.

Igår eftermiddag efter att vi hade varit på picknick nere vid sjön men andra mammor och barn åkte vi upp till stugan. Det var så underbart och ta ett kvällsdopp i det sköna vattnet. Evelin var lite skeptisk till att börja med men efter en stund gick det bra. Idag har jag och Evelin badat igen och då var vi nog i vattnet i 45 minuter och Evelin hade ett stort leende på läpparna hela tiden smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post345

digitalsystemkamera på önskelistan

Allt möjligtSkapad av Marina tor, juni 26, 2008 22:14:20

Jag fyller 30 år i augusti och det kanske börjar bli dags att fila på en önskelista inför det smiley. Överst på den listan står iaf en digitalsystemkamera, jag tar så mycket kort och skulle så gärna vilja ha en bättre kamera. Det behöver inte vara någon värstingkamera utan jag skulle nöja mig med en Nikon D40, den kostar inte mer än en lite dyrare kompaktkamera och sägs vara bra att börja med när man ger sig in i systemkameraträsket smiley.

När jag nu ändå är inne på önskelistan kan jag också säga att jag önskar mig en fotokurs i present också, så man kan lugnt säga att allt som rör fotografering står högt upp på min önskelista smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post340

mobilen åter i mina händer

Allt möjligtSkapad av Marina ons, juni 18, 2008 22:44:04

Nu nås jag på mitt mobilnummer igen, tidigare ikväll var svärföräldrarna här med den.

Nu när jag har haft Tobias telefon i några dagar har jag insett hur mycket bättre den är än min, jag skulle verkligen vilja byta ut min telefon men det tar emot att byta ut något som fungerar. Jag kanske skulle låta Evelin leka lite mer och våldsammare med min mobil smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post337

regn

Allt möjligtSkapad av Marina ons, juni 18, 2008 10:28:04

Typiskt också att det regnar idag när vi hade tänkt att ha picknick, det går alltså inte att lita på www.smhi.se för enligt dom skulle det vara uppehåll idag smiley. Istället får det bli barn och barnvangsinvation på något trevligt fik smiley.

Igår när jag gick ner till stan hamnade jag i värsta regn och hagelvädret, visserligen hade jag inte kommit så långt när det började men det var ju inte så farligt i början. Jag hade varit förutseende och tagit med regntät jacka och keps eftersom vädret var lite ostadigt, så jag var torr på överkroppen iaf. Benen och fötterna var helt genom sura, ena byxbenet var blött längs hela benet smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post334

max har kommit till stan

Allt möjligtSkapad av Marina tis, juni 17, 2008 19:19:26

Äntligen har Max hamburgerrestaurang kommit till Karlskoga och idag var den stora premiärdagen, det måste vara den största dagen i Karlskogas historia smiley. Som ni kanske förstår är jag ett stort Maxfan och givetvis var jag där och käkade. Visst dom kanske inte slår Sibylla men McDonalds slår dom iaf med hästlängder.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post331

återfunnen mobil

Allt möjligtSkapad av Marina tis, juni 17, 2008 19:10:57

Nu är iaf mobilen hittad, den var i stugan men jag får den inte före på torsdag kväll då jag träffar svärföräldrarna igen. Tyvärr är det krångligt knapplås så de kan inte kolla vilka som har ringt eller koppla om samtalen, däremot kan de ju svara om det är någon som ringer.

Nu har jag iaf Tobias telefon, jag tänker inte lägga ut numret här med om ni vill ha tag på mig får ni söka på Eniro eller maila mig (marina@wesstrom.se). I förmiddags kom jag på att jag ju inte kunde numret till Tobias jobb telefon smiley och givetvis har han ju inte sitt eget nummer i sin egen telefon, som tur var kom jag på det när jag hade möjlighet att få tag i numret.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post330

barnfri mammakväll

Allt möjligtSkapad av Marina tis, juni 17, 2008 09:49:47
Igår kväll var vi fem mammor som tog barnledigt och gick ut för en bit mat, det är så trevligt att umgås utan bebisarna även om det blir mest bebissnack hela tiden ändå smiley. Det är precis sånt man behöver när man går hemma och är mammaledig att dessutom maten var riktigt god gjorde ju kvällen bara bättre smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post328

saknad mobil

Allt möjligtSkapad av Marina mån, juni 16, 2008 12:15:44

Jaha då har jag troligtvis eller man kanske ska säga förhoppningsvis glömt mobilen i stugan, med förhoppningsvis menar jag att då är den inte helt borttappad. När den är borttappad känner man verkligen hur beroende man är av den, den ska ju bara finnas där. Ikväll när Tobias kommer hem kan jag ju låna hans privata mobil och ha den tills jag får tillbaka min, men de som inte vet att jag har den kan ju inte nå mig.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post327

äntligen klippning

Allt möjligtSkapad av Marina mån, juni 16, 2008 11:27:00
Idag ska jag äntligen klippa mig, håret ser ut som en enda risbuske och är hur svårt som helst att borsta. När det är borstat och jag drar fingrarna genom håret kladdar hårstråna ihop sig smiley. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att det var grymt länge sedan jag klippte mig och håruppsättningen slet ganska bra på håret. Nu är bara frågan hur jag ska klippa mig, hoppas jag har bestämt mig före jag hamnar i frisörstolen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post326

helhelg i stugan

Allt möjligtSkapad av Marina sön, juni 15, 2008 21:52:15

Nu har vi kommit hem efter att ha spenderat hela helgen i stugan, vi har grejat endel men också njutit av ledigheten. Jag har skrapat färg och målat framsidan av lillstugan. För mig och Tobias blev det årets första dopp i poolen, det var faktiskt 22 grader i vattnet trots att det inte var så varmt i luften.

Lilla fröken bestämde sig för att vakna tidigt båda dagarna, även om jag fick fortsätta sova så sover man ju inte så bra med en vaken bebis brevid sig smiley.

Blog Image

Blog Image

Aron är värsta vattepistolsterroristen.

Blog Image

Blog Image

Morgon mys på uteplatsen med farmor.

Blog Image

Gåträning med kusin Ester.

Blog Image

Jag vill inte sova (i pappas spjälsäng med mammas spjälsängsskydd).

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post325

tjejer på tur

Allt möjligtSkapad av Marina fre, juni 06, 2008 09:54:23
Nu är vi tjejer i familjen nere i Tanum igen, eftersom Tobias skulle på kickoff med jobbet i helgen passade vi på att åka bort. Nu blev det inte riktigt så eftersom Tobias ligger hemma och är sjuk. Vi åkte ner hit igår vid sju tiden för då tänkte jag att Evelin kunde somna i bilen och jag bara kunde lyfta in henne när hon sov, påvägen ner gick det bra men givetvis vaknade hon ju när vi kom hit. Det gick ganska bra ändå och hon somnad igen efter att ha varit vaken ca en timme.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post318

picknick vid sjön

Allt möjligtSkapad av Marina ons, juni 04, 2008 19:26:23

Idag har vi varit på picknick vid sjön med våra fika polare, vi var 8 mammor och 10 barn så vi var en rejäl hög när vi satt där i gräset. Det var hur mysigt som helst, hoppas att det blir mycket mer sånt under sommaren.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post315

äntligen

Allt möjligtSkapad av Marina ons, juni 04, 2008 08:23:59
Äntligen är wesstrom.se ute på nätet igen, anledningen till att den har legat nere är att vi hade överutnyttjat vårt utrymme på webhotellet. Vi har 1 GB utrymme och då kunde man visst inte ha bilder på totalt 1,6 GB där smiley. Vi hade så mycket bilder där för att Lena kom på den smarta idéen att ladda ner gästernas bilder i sin dator (vi hade inte med vår) och sedan lade ut dem på vårt utrymme på webhotellet så jag kunde komma åt dem. Det var ju en jätte smart eftersom då fick jag alla bilder fort men vi missade den lilla detaljen att vi inte hade hur mycket utrymme som helst.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post312

förstörd mobil?

Allt möjligtSkapad av Marina tor, maj 15, 2008 21:23:34
Jag har låtit Evelin leka med min mobil och nu har den blivit helt knasig, den går bara att använda med headsetet. Troligvis har väl Evelin dreglat så det har kommit in fukt någonstans smiley. Som tur var visste jag var headsetet var, jag hittade det av en slump för några veckor sedan. Hoppas den blir normal snart igen för det är så bökigt med alla sladdar till headsetet.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post296

Vem, var, vad, när & har du - listan

Allt möjligtSkapad av Marina tis, maj 13, 2008 18:28:35

VEM.
Vem är i rummet med dig?
Evelin
Vem fick du sms av senast? Jenny
Vem pratade du senast i telefon med? Tobias
Vems hus var du senast i? Maddes
Vem sa du senast "jag älskar dig" till? Minns inte, antingen Tobias eller Evelin
Vem önskar du att du var med nu? Dom jag är med nu - Tobias, Evelin och Tindra

VAR.
Var är din telefon? På bordet
Var är din mamma? På ett moln i himmelen och vakar över mig
Var sover du? I min säng.
Var fick du tag på tröjan du har på dig? På H&M
Var åkte du senast bil? Till affären
Var i ditt rum är du? I soffan

VAD.
Vad åt du senast?
En annorlunda köttfärsrätt och spagetti
Vad drack du senast? Lättdryck i smaken lingon och tranbär
Vad är det för färg på dina byxor? Blå (Jeans)
Vad är den närmaste saken som är blå? Duken på bordet
Vad har du på fötterna? Inget
Vad är din favoritfärg? Röd
Vad är din favorithemsida? Jag har ingen favorit
Vad hör du just nu? Evelin som ligger bakom mig och pratar, suset från datorn.
Vad är klockan? 18:22

NÄR.
När var senaste gången du tände ett ljus?
minns inte
När träffade du din pappa senast? För 1½ vecka sedan.
När duschade du senast? Igår em

HAR DU NÅGONSIN.
Hånglat i mer än tre minuter?
ja
Sovit i någon annans säng? ja
Hånglat på en bio? minns inte
Hånglat i skogen? det har jag säkert
Sovit naken? Ja
Kört över hastighetsgränsen? Japp
Målat om ditt rum? Två rum i huset har vi målat.
Haft känslor för någon som inte känt det samma? Många gånger
Sovit i en säng med någon av samma kön? Ja
Sett någon dö? Ja tyvärr, det var den värsta dagen i mitt liv.
Sovit till tre? Ja
Älskar eller saknar någon just nu? Ja

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post292

heldag vid poolen

Allt möjligtSkapad av Marina sön, maj 11, 2008 23:31:48

Idag har jag spenderat nästan hela dagen vid poolen, även om det har varit strålande väder så är det inte riktigt lika avkopplande som det låter. Jag har nämligen oljat in golvet på pooldäcket smiley, det fläktade lite i vinden annars hade det nog varit olidligt men nu var det riktigt behagligt istället. Solen tar ju som bäst när man jobbar och jag har fått en jämn solbränna, jag har t.o.m. varit ordentlig och smörjt in mig så jag sluppit bränna mig.

Bilden är tagen för några veckor sedan när jag oljade in staketet runt poolen. Nu har iaf jag gjort mitt dagsverk så jag kan få bada i poolen i sommar smiley. Men visst fixar bara svärfar mer olja så kan jag väl olja in resten också smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post289

grattis syster

Allt möjligtSkapad av Marina fre, maj 09, 2008 21:53:33
Grattis syrran till att gått vidare till fysprovet på polishögskoleuttagningen!

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post288

så underbart

Allt möjligtSkapad av Marina ons, maj 07, 2008 19:01:43

Givetvis är det vädret jag menar, det är ju bara så underbart med sommarväder. Tänk om man alltid kan vara ledig den här delen av året och bara njuta av försommarvärmen efter en lång vinter med trist väder.

Idag har jag och Evelin varit på vår första picnic för iår, vi var i Lunedet utanför Karlskoga tillsammans med två andra mammor och deras barn. Evelin lekte med grabbarna i skuggan från parasollet och hade det så mysigt. Jag hoppas det fina vädret fortsätter så det blir mycket utefika framöver.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post285

försvunna bilder

Allt möjligtSkapad av Marina tis, maj 06, 2008 20:44:54

Jag var inne och gjorde en ändring i inlägget om bilstolen (rättade ett stavfel) och då försvann bilderna smiley. Jag har försökt dit dem igen men det kommer bara in som HTML-kod smiley. Här kommer dom iaf igen.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post281

spännande med sommarkläder

Allt möjligtSkapad av Marina tis, april 22, 2008 16:56:31

Jag tittade på mina sommarkläder idag och det var väldigt spännande, mycket av det kunde jag ju inte ha förra sommaren eftersom jag var gravid. Allra mest roligt var att jag kom i mina favobyxor som jag inte kunde ha sommaren dess för innan heller eftersom jag var för fet då.

Jag bytte också lite skor i skostället, tog bort vinterkängorna och fram med sandaler. Även där var det några roliga överraskningar för sandaler som jag mindes som för små passade. Att jag trodde de var för små beror på allt vätska jag hade i fötterna i slut av förra sommaren, under halva augusti, september och oktober kunde jag bara ha mina crocstofflor (det var bra skomode för gravida smiley).

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post272

härligt väder och tur till stugan

Allt möjligtSkapad av Marina sön, april 20, 2008 22:24:44

Idag har vi varit i stugan och grejat lite i det härliga vårvädret, vi började förbereda poolen för en ny säsong också målade Tobias och Janne på tillbyggnaden. Evelin låg ute i solen och gottade sig. Det var första gången som hon har fått ligga ute och hon njöt även om hon tyckte att solen var lite jobbig när hon fick den i ögonen.

Tydligen ska det här fina vädret hålla i sig så jag ser verkligen fram emot en härlig vecka. För mig är ju det här med att inte behöva klä på barnet hur mycket kläder som helst helt nytt, eftersom Evelin föddes i oktober så tog vi ju på henne overallen direkt när vi åkte från BB. Men det gäller att hålla koll på Evelin så att hon inte blir kall eftersom hennes envisa förkylning fortfarande inte har gett med sig, just nu kallar vi henne för elvan för hon har så rinnigt snor smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post269

ullared

Allt möjligtSkapad av Marina sön, april 20, 2008 21:58:33

I fredags eftermiddag drog fyra morsor iväg till Ullared för lite shopping, det kändes lite konstigt att åka barnfritt. Men både för vår del och barnen var det bäst att dom var hemma hos sina pappor, tänk vilken lyx att få shoppa utan att behöva tänka på mat-, sovtider och blöjbyten. För min del var det ju lite jobbigt med tuttarna eftersom jag behövde pumpa ur dem nu när inte Evelin kunde amma, det blev en pumpning på kvällen och en på morgonen. Påvägen hem tänkte jag pumpa men eftersom vi skulle komma hem runt kl. 19 så tänkte jag att Evelin kunde amma när jag kom hem, men typiskt nog hade hon somnat så jag fick pumpa ur mina sprängfyllda tuttar direkt när jag kom hem.

Jag har ju varit på Ullared några gånger förut men senast var för 3,5 år sedan och då var det ju inte så aktuellt med barngrejer så den delen var en helt ny värld för mig.

Och hur gick då shoppingen, givetvis kanonbra! Det blev mest grejer till Evelin, jag hade siktat in mig på nappar, haklappar och nappflaskor i första hand och det blev det mycket av. Till mig blev det en ny bikini, sockar och trosor, även Tobias fick några grejer. Dessutom köpte jag grillbestick, ramar, ett fotoalbum och hygienartiklar.

Rapporten hemifrån hur det har gått för barnet och fadern har varit bra men Evelin hade varit lite gnällig på förmiddagen. Tobias tyckte det var lite bökigt med nattmaten och det förstår jag, för mig är det ju bara att lägga fram tutten han var ju tvungen att gå upp och värma innan matningen. Det märktes verkligen på Evelin när jag kom hem att hon inte har ammat färdigt, hon var helt salig när hon fick tutten.

Här kommer bilder på det mesta av det jag köpte till Evelin.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post268

glassväder

Allt möjligtSkapad av Marina tor, april 17, 2008 16:26:25

Nu känns det verkligen att våren är här, men värmen känns ganska "opålitlig" för minsta lilla det börjar blåsa eller solen går i moln blir det jätte kalt. Jag var bara tvungen att gå till affären och köpa glass eftersom det var så härligt väder, hoppas verkligen att det inte blir några bakslag i vädret igen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post267

gratis är inte alltid bara gott

Allt möjligtSkapad av Marina ons, april 16, 2008 00:20:06

Ikväll satte jag igång med att välja ut bilder som skulle skickas in för framkallning, anledningen till att jag fick tummen ur var att ExtraFilm hade ett erbjudande om gratis fotobok och det kunde jag ju givetvis inte motstå. Nu blev det tyvärr ingen fotobok för jag insåg tillslut att tiden var för knapp för att jag skulle få ihop fotoboken (erbjudandet gick ut idag), det skulle ta alldeles för lång tid eftersom det var så krångligt smiley. Jag hoppas att det kommer fler sådana erbjudanden och då ska jag vara ute i god tid.

När jag hade valt ut alla bilder som jag ville framkalla från början av december fram tills idag så insåg jag att det var 180 st smiley. Eftersom jag är jätte dålig på att få in bilderna i album så skickade jag inte in alla dessa bilder, dessutom när ska man bläddra i alla dessa album som blir? Det är nog bättre att jag gör mina album digitalt istället smiley.

Men nu är iaf dopkorten och ett axplock med lite andra kort på Evelin skickade för framkallning smiley. Några av korten ska vi nog ge till Evelins gammelmormorar (heter det så i plural?), för de har inte tillgång till att se bilder på henne som jag lägger ut på nätet.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post265

helg på resandefot

Allt möjligtSkapad av Marina mån, april 14, 2008 11:46:16

I helgen har vi varit iväg lite, det började med att vi var i svärföräldrarnas stuga på dagen i lördags eftersom det byggs lite där uppe. Tyvärr kom vi inte iväg före vid lunchtid eftersom Evelin hade haft en jobbig natt och jag var helt slut efter den och dessutom var jag lite sjuk. Jag är iof inte säker på om jag var sjuk på riktigt eller om det kunde härledas till Evelins dåliga sömn natten innan och en hel dags arbete på det smiley.

På lördag kväll åkte vi till Maria och Andreas i Pålsboda för att fira att Maria fyllde, där sov vi över. Som tur var återvände Evelins gamla sovrutiner så vi fick en lugn natt. Tindra tillbringade tiden hos sin underbara hundvakt Kerstin (Andreas mamma), där får Tindra verkligen vara en prinsessa och får all uppmärksamhet.

Igår tog vid det lugnt på förmiddagen och fikade hemma hos Kerstin innan vi åkte till Örebro tillsammans med Andreas och Maria. Där blev det underbart god middag på Efesos, för er som gillar grekisk mat kan jag verkligen rekommendera att gå dit.

Igår blev det fakiskt en femmyror... kortärmadbody till Evelin från Lindex, eftersom jag inte skulle köpa någon så fick Tobias göra det smiley. Tyvärr fanns inte den kortbenta sparkbyxan som jag spanat in men nu har hon iaf ett femmyror.. plagg smiley.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post262

så otroligt korkad

Allt möjligtSkapad av Marina tor, april 10, 2008 17:02:50

Här om dagen kom det en annons från Lindex med deras nya femmyror... kollektion som är helt ny, direkt när jag såg den ville jag ha allt i den till Evelin. Nu är det så att det inte bara är jag som tycker att det är fint utan många andra också så kläderna börjar redan ta slut. Men eftersom jag ska till Ullared nästa vecka så har jag inköpsstoppat mig själv så jag sprang inte ner till Lindex och köpt något.

Men idag trottsade jag mitt inköpsstopp eftersom Lindex hade 30% på sina reaplagg i webbshoppen och där hittade jag ett par svarta finbyxor (mina gamla har blivit utslitna). Dessutom hade jag en kupong så jag fick 50 kr rabatt om jag handlade för över 200 kr, så jag plockade ihop lite reakläder till Evelin för resterande belopp.

När jag precis har skickat iväg beställningen kommer jag att tänka på femmyror kläderna, dum som jag är så går jag in och ser att det finns sparkbyxor med korta ben kvar i Evelins storlek. Jag försöker förgäves hitta något sätt att ändra den skickade beställningen på men det går inte så jag ringer kundtjänst, tyvärr kan inte hon heller göra något för de hade redan läst in ordern i sitt system smiley.

Så bara för att straffa mig själv att jag är så otroligt korkad så blir det nog inga femmyror kläder till Evelin.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post260

helkroppsmassage

Allt möjligtSkapad av Marina tis, april 08, 2008 14:27:58

Idag har jag varit iväg på aromamassage, det var hur skönt som helst att bara ligga där och få massage över hela kroppen. Det kändes så lyxigt att bara ligga där och bli ompysslad, precis vad jag behövde. Jag fick presentkort på massagen i julklapp av Tobias men det har inte blivit av att jag beställt tid tidigare.

Jag har inte varit på massage på över 10 år och förra gången jag blev masserad av riktigt massör var i Turkiet och då hade jag blivit solbränd innan så det var inte lika skönt som det här.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post257

gatsopning, ett säkert vårtecken

Allt möjligtSkapad av Marina ons, april 02, 2008 12:17:20

Idag håller dom på och sopar gatorna här i vårt område och det är ju ett vårtecken så gott som något. Det är riktigt skönt att slippa all den där småstenen och gruset som blir efter vinterns grusning. Nu kanske jag kan börja använda byxor som är uppvikta igen smiley, jag gav upp det för ett tag sedan efter att ha missat att tömma ut gruset ett antal gånger...

När gatorna blir sopade kommer ju inlinesåkarna fram också så jag kanske borde sätta ut en annons på mina obetydligt använda inlines. De är använda 3 gånger för två år sedan, jag trodde att det kunde vara ganska trevligt att åka. Men det var det inte, jag var så rädd och kände inte att jag hade någon kontroll alls. När Tobias var med och agerade stoppkloss var det väl något bättre, men han kan ju inte åka runt och vara min stoppkloss i all evighet smiley.

Så är det någon som vill köpa ett par obetydligt begagnade inlines i storlek 39 så är det bara att hojta till.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post250

dags att börja jobba

Allt möjligtSkapad av Marina tis, april 01, 2008 12:27:59

Att jag ska börja jobba är kanske ett lite fel valt ord eftersom jag började ju att jobba redan i januari, men sedan dess har jag bara jobbat hemma. Men nu på fredag börjar det på riktigt eftersom då ska jag börja jobba på jobbet och Tobias ska vara hemma fredagar framöver.

Samtidigt som det känns lite jobbigt att börja jobba så är det nog bra så att jag uppskattar lite mer att vara hemma dom andra dagarna. För nu de sista veckorna har det känts lite jobbigt att gå hemma, det har känts ganska segt samtidigt som att tiden bara rinner iväg.

Men det kommer nog kännas jobbigt på fredag och åka iväg och lämna Evelin en hel dag. Att det kommer fungera bra för Tobias att vara hemma med henne tvivlar jag inte på och skulle det sturla med mat och sånt så finns jag ju i stan så han får väl ta med henne till jobbet eller jag får åka hem och amma.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post249

våren är här

Allt möjligtSkapad av Marina sön, mars 30, 2008 22:15:51

Nu verkar verkligen våren vara här på riktigt, det har varit så härligt väder idag. Vi var inne till Örebro och där var det hela 13 grader, vi trodde iof inte riktigt på att det var så varmt. Men nu på tv vädret så sa hon att det hade varit 13 grader i Örebro idag och det var tydligen varmast i landet.

Det är ju inte bara värmen som har kommit nu utan även ljuset, det var så härligt nu ikväll när det var ljust så länge. Dagarna känns ju så mycket längre nu när det är ljust länge. Dessutom går våra klockor på ugnen och micron rätt igen, det är skönt att inte behöva tänka för att komma på vad klockan är smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post245

rea på bokrea

Allt möjligtSkapad av Marina tis, mars 25, 2008 20:12:55

Här om dagen kom jag på att jag ju inte köpt några böcker på bokrean i år, det var ju väldigt dumt eftersom jag läser ganska många böcker smiley. Visserligen köper jag sällan böcker till fullpris men det är ju lite roligare med "hårda" böcker istället för pocket som det ofta blir.

Men idag när jag var på Coop Forum och handlade så hade dom reaböcker kvar och det var dessutom halv priset på dem. Så jag köpt 4 böcker för 100 kr, det kallar jag fynd smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post242

vågar man verkligen fortsätta blogga?

Allt möjligtSkapad av Marina tor, mars 20, 2008 23:45:40

Efter att ha sett kvällens Insider på TV 3 där de hade lusläst massa riksdagsledamöters bloggar för att kolla upp om dom fuskar med sina sjukskrivningar börjar jag fundera på om man verkligen vågar blogga smiley. Visserligen har jag ju inte det problemet för skulle inte jag sjukskriva mig skulle ju min arbetsgivare märka att jag inte har varit på jobbet smiley. Mitt problem just nu när jag jobbar hemifrån är snarare tvärtom, som förra torsdagen när jag låg i magsjuka och egentligen hade tänkt jobba så kunde jag ju inte ens sjukskriva mig smiley.

Även i kvällens Efterlyst citerades det från bloggar, då var det från mammans och hennes sambos blogg i de hemska Arbogamorden det handlade om smiley. Tänk om barnen blev mördade för att mördaren irriterade sig på vad mamman eller hennes sambo skrev i sina bloggar smiley.

Man får nog verkligen fundera på vad man skriver i sin blogg för det är ju trots allt så att vem som helst i hela världen kan gå in och läsa vad man skriver. Det känns ganska skrämmande när man tänker efter, efter 5 år på nätet så kanske det är dags att gå tillbaka till den anonyma världen igen...

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post240

mycket att packa

Allt möjligtSkapad av Marina ons, mars 19, 2008 20:03:26

I helgen ska vi åka ner till Tanum och hälsa på familjen, släkten och vänner och inför det gäller det ju att packa. Varken jag eller Tobias är särskilt duktiga på det där med packning och planera packning smiley. Sedan Evelin kom har det ju blivit mycket mer att packa också, första gången vi skulle åka iväg efter Evelin föddes höll vi på att glömma Tindras mat och medicin smiley.

Nu sedan Evelin har börjat äta mat och dessutom har mycket större behov av leksaker har det ju blivit ännu mer att packa. Jag hoppas verkligen att vi inte glömmer något när denna gång.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post239

snö

Allt möjligtSkapad av Marina mån, mars 17, 2008 11:12:44

Jaha idag när jag skulle börja det "nya livet" med att inte starta datorn direkt när jag står upp och istället ta en långpromenad på förmiddagen vad händer då, jo självklart så snöar det för fullt sånt där jobbig stickig snö som bara blir blask på marken smiley. Så istället för långpromenad blir det min vana trogen att jag startar datorn och fastnar framför den...

Nu tycker jag verkligen att det kan vara vår på riktigt, det är ju trots allt mitten av mars och till helgen är det Påsk och då ska det ju bara vara vår.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post236

magsjuka

Allt möjligtSkapad av Marina tor, mars 13, 2008 19:34:56

Vilken hemsk dag det har varit idag, jag har legat i magsjuka hela dagen smiley. Det började rätt okej i morse, jag trodde inte alls att det var så farligt och hällde upp en stor skål med müsli för att jag kände mig tom i magen men sedan kom magsjukan med besked.

Tobias pappa kom hit med blåbärsoppa och annat bra att ha i magen när man mår dåligt och jag trodde att jag skulle klara av att ta hand om Evelin själv men det gick inte alls. Så vid lunchtid fick jag ringa till Tobias så han kom hem och tog hand om henne. Jag tror att hon var extra grinig idag för att jag hade nog inte så mycket mjölk till henne. Sedan fick han ge henne mat i flaska för jag orkade inte amma och ville inte att all min kraft skulle sugas ut smiley.

Nu känner jag mig mycket bättre även om jag är helt matt, jag gick ner på nedervåningen förut och orkade nästan inte ta mig upp igen. Hoppas bara inte att resten av familjen också drabbas.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post235

ingen arbetslust

Allt möjligtSkapad av Marina ons, mars 12, 2008 15:10:07

Jag hade tänkt att jobba lite idag på dagen eftersom jag ändå inte hade något annat planerat men jag har verkligen ingen arbetslust smiley. Vi behöver verkligen städa här hemma också men det har jag inte heller lust att göra. Istället har jag bara blivit sittande vid datorn och inte gjort något vettigt alls, om jag ändå kunde ta tag i och skicka kort för framkallning eller lägga ut lite nya bilder på Evelin men det blir bara slösurfning smiley.

Men det går faktiskt riktigt bra att jobba hemifrån bara arbetslusten finns, februari jobbade jag 38 timmar så det innebär nästan 25 %. Mest brukar jag jobba på efter Tobias kommit hem eller efter vi lagt Evelin, ibland blir det några timmar då dagen och någon gång har jag jobbat lite på helgen också.

Från april ska jag börja jobba på jobbet en dag i veckan och Tobias ska vara hemma med Evelin. Det ska bli kul att komma ut och träffa arbetskamraterna igen, men det är också väldigt skönt att jobba hemma och kunna jobba när man vill. Jag kommer fortsätta jobba lite hemma men det blir nog inte lika mycket som nu.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post232

heldag i örebro

Allt möjligtSkapad av Marina mån, mars 03, 2008 22:52:03

Idag har jag och Evelin spenderat en heldag i Örebro där vi shoppade och hälsade på hos Tobias på jobbet, Evelin var där för uppvisning för hon har inte träffat hans arbetskamrater (inte jag heller iof men jag skulle ju inte visas upp smiley).

Jag var inne i flera barnvagnsaffärer och kollade efter barnvagn, klämde och kände massor och fick mycket hjälp. Men det är nog bara att inse att det inte finns någon vagn som jag tycker är tillräckligt smidig så det finns anledning att byta till sittvagn som samtidigt har vändbar sittdel. Så det blir att "stå ut" med i och urlastning av vår tunga vagn i bilen tills Evelin vill sitta framåtvänd smiley.

Det blev bara lite shoppande, jag köpte en tröja till Evelin på Polarn o. Pyret som det var halva priset på också köpte jag två par byxor till henne. Dessutom "fyndade" en tröja till mig själv på Peak butiken som det var på rea (men jag behöver väl inte berätta vad den kostade smiley).

Det har verkligen varit en jätte härlig dag idag och Evelin skötte sig så bra hela dagen, det är ju ingen konst att gå på stan när man har en så snäll bebis smiley. Men hon har varit lite gnällig ikväll och vill hela tiden bita på någonting så vi tror att det är tänderna som är påväg och gör ont smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post223

5 år utan mamma

Allt möjligtSkapad av Marina sön, mars 02, 2008 19:29:42

Idag är det 5 år sedan min underbara mamma dog i cancer, då hände det där som man tror bara drabbar alla andra men inte mig. Mamma skulle ju bara finnas där för alltid. Det är helt otroligt att det har gått så lång tid samtidigt som det känns som en hel evighet sedan. Ibland tror man att tiden läker alla sår men det gör det inte men man måste bara lära sig att leva med dem.

Mamma var inte bara min mamma hon var också bland de klokaste människorna jag någonsin har träffat. När det var något jag skulle bestämma så var det alltid mamma jag rådfrågade först. Det var jätte jobbigt att vänja sig vid att hon inte fanns där med sina kloka svar och nu sedan jag själv har börjat mitt liv som mamma har allt det där jobbiga kommit tillbaka igen.

Mamma var också en helt underbar vän, vi hittade på mycket tillsammans och vi delade hundintresset. Även om inte mamma hade ett riktigt lika brinnande intresse som jag hade så följde hon ofta med på hundgrejer och hon gick några kurser tillsammans med "gamla" Hilda när jag gick med mina hundar.

Till mammas ära spelar jag den bästa låten från Melodifestivalen igår, Calaisas låt If I Could, det är helt otroligt att inte en så fin låt gick vidare. http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1072784

Jag saknar dig så mamma.

Blog Image

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post222

heldag i stugan

Allt möjligtSkapad av Marina lör, mars 01, 2008 20:06:04

Idag har vi varit i stugan vid Fåsjön utanför Nora för första gången i år, det var tänkt att det skulle bli en utedag med korvgrillning men tyvärr tyckte inte vädret det samma. Istället fick karlarna vara ute och elda ris medans kvinnor och barn var inne i stugan och skötte marktjänsten. Mysigt har det varit iaf även om det blir lite stimmigt med fem barn på liten yta.

Till sommaren ser jag verkligen fram emot att vara i stugan då det är varmt och man kan bada i poolen. Jag har tänkt att vi ska vara mycket i stuga i sommar eftersom jag och Evelin är hemma hela sommaren så kan vi vara där även när Tobias jobbar eftersom det är ungefär lika långt för honom att åka dit efter jobbet som att åka hem smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post221

nya färgen

Allt möjligtSkapad av Marina ons, februari 20, 2008 16:54:05

Så här ser den nya färgen ut, men jag kanske skulle haft blixt när jag tog kortet smiley. Jag hoppas verkligen inte att mitt hår ser så risigt ut i verkligheten som den gör på bilden. Det blev nog något mörkare än vad jag är naturligt, men förhoppningsvis syns inte ut växten så väl i fortsättningen.

Blog Image

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post214

ny hårfärg

Allt möjligtSkapad av Marina ons, februari 20, 2008 11:47:31
Idag har jag äntligen gjort slag i saken och satt lite ny färg i håret, jag köpte färgen för flera månader sedan med den har inte hoppat i håret tidigare smiley. Jag gjorde lite blonda slingor i somras och den ut växten har irriterat mig jätte mycket men ändå har jag inte fått det gjort tidigare. Nu är det iaf fixat och hela håret är mörkblont, ganska likt min naturliga hårfärg.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post211

fixat

Allt möjligtSkapad av Marina tis, februari 19, 2008 21:23:14
Nu har Tobias fått ordning på Internet så det fungerar på den nya datorn också smiley, skönt att det inte var ett stort problem att åtgärda även om det tog tid. Tobias satt några timmar ikväll och jag tillbringade ganska lång tid igår att komma på vad som var felet.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post209

internetstrul

Allt möjligtSkapad av Marina tis, februari 19, 2008 19:35:31

Det är något skumt med vårt Internet, det trådlösa nätverket fungerar inte alls på de två datorerna vi kör på det. Som tur är fungerar den dator som körs med kabel för det är den som jag har och jobbar på. Det skummaste av allt är att den nya datorn som vi kör trådlöst inte går att komma ut på Internet med kabel heller smiley.

Tobias håller på och felsöker och kollar massa sidor, jag hoppas att han snart får ordning på det så vi kan använda den nya datorn igen.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post208

sluta blogga

Allt möjligtSkapad av Marina tis, februari 12, 2008 22:04:00

Det verkar som att det är inne att sluta blogga nu. Det började med att svåger Uffe skrev i sin blogg att det var slutbloggat för hans del. Idag hängde Magnus Uggla på och lade ner sitt bloggande (vad ska nu Tobias skratta för sig själv till och högläsning för mig smiley). När vi pratade om det tidigare ikväll så sa Tobias att han också har tänkt lägga ner sin blogg. Och nu för en stund sedan när jag lästa svägerska Lenas blogg inlägg för dagen skriver hon också något i stil med att det nog är färdig bloggat för hennes del.

Jag har ju aldrig varit så mycket för trender, för mig måste saker och ting få sjunka in ett tag innan jag tar till mig det. Så jag tänker inte hänga på den här blogg slutande trenden heller, mitt liv kommer att fortsätta ute på nätet ett tag till smiley.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post199

lördagsnyttigt

Allt möjligtSkapad av Marina lör, februari 09, 2008 21:50:19

Dippade morötter och blomkål, kan det bli mer nyttigt snacks till Melodifestivalen smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post195

mys med tjejerna i soffan

Allt möjligtSkapad av Marina fre, februari 08, 2008 23:31:23

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post194

nytt utseende

Allt möjligtSkapad av Marina fre, februari 08, 2008 18:22:32
Nu har det blivit lite nytt utseende på bloggen inge, ffa har jag knåpat ihop en ny banner här över med några nya och några gamla bilder. Jag använder också en ny mall för själva bloggen, den har jag ändrat lite i och det kan bli några små ändringar till.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post193

trodde jag skulle klara mig

Allt möjligtSkapad av Marina ons, februari 06, 2008 12:32:07

Nu när Evelin börjar bli frisk så bryter givetvis min förkylning ut smiley, jag trodde verkligen att jag skulle klara mig eftersom det dröjde så många dagar utan att jag kände något. För mig brukar alltid förkylningar börja som det gjorde i torsdags och natten till fredag med ont i kroppen och frossa så det känns som att jag har hur hög feber som helst. Eftersom det inte bröt ut något förkylning direkt trodde jag givetvis att jag hade lyckats vila bort den, men icke då igår bröt den ut och nu rinner näsan för fullt.

Med Evelin är det mycket bättre, hon har inte haft några hemska hostattacker i natt och jag tror att hon är feberfri, jag har iof inte tagit den idag men igår kväll hade hon bara 37.5 i temp. Däremot är hon fortfarande snörvlig så vi måste bråka med hennes näsa.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post185

snöstrom

Allt möjligtSkapad av Marina lör, februari 02, 2008 14:50:03

Just nu så är det värsta snöstormen här, tur att man inte behöver ge sig ut idag utan kan stanna inne i hemmets varma vrå. Tobias var ute och skottade här utanför för drygt en timme sedan och det syns öht inte nu längre smiley.

Jag tycker ju att det är mysigt när det kommer snö men det behöver ju inte "storma" ner, dessutom hade inte all snö som kom tidigare i veckan försvunnit så den ligger ju som ett hårt lager underst smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post179

sjuklingar

Allt möjligtSkapad av Marina fre, februari 01, 2008 10:00:40

I natt har det varit en riktig pers, men det är inte Evelin som har varit vaken utan det var jag som blev sjuk. Egentligen blev jag sjuk redan igår, hade ont i kroppen och så men det gick över med Alvedon. Så i natt hade jag så ont i kroppen och frös så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag var så dålig så jag kunde inte ens be Tobias gå och hämta Alvedon och extrafilt till mig, att jag skulle lyckas göra det själv var helt omöjligt smiley. När Evelin vaknade strax före fem i morse och ville ha mat skulle jag byta blöja på henne först och då svartnade det för ögonen på mig.

Även Evelin var jätte rosslig i halsen och näsan när hon vaknade, hon var dessutom väldigt varm. Som tur var hade hon iaf inga problem att amma fast vi inte rensade näsan på henne. Sedan så hostade/spydde hon upp allt hon hade käkat, så hela hon, Tobias och en stor fläck på lakanet var helt fullt men spy smiley. Men inte är hon ledsen för det istället ler hon sina största leenden även när vi ger henne Alvedon och försöker få i henne näsdroppar smiley.

Men nu är det mycket bättre med oss båda, det där alvedonet gjorde verkligen susen, dessutom har vi ju anledning att inte göra nått idag och ligga länge i sängen och mysa smiley.

 • Kommentarer(2)//marinasblogg.wesstrom.se/#post176

skrivare

Allt möjligtSkapad av Marina tor, januari 31, 2008 18:57:52

När jag köpte den gamla datorn för 3½ år sedan köpte jag givetvis skrivare till också men eftersom den inte användes så mycket så torkade givetvis tonerna. Så på 3 år har den bara stått helt oanvänd, jag har inte ens använt scannern som också finns på den. Men nu när jag har börjat jobba hemifrån så behöver jag ha skrivare hemma så jag har fått toner från jobbet. Så idag har jag startat upp skrivaren för första gången på 3 år och den fungerade utan problem smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post175

gamla datorn har fått nytt liv

Allt möjligtSkapad av Marina ons, januari 30, 2008 22:35:49

Det verkar som att den gamla datorn blev skraj nu när vi skaffade en ny dator för på senaste tiden har den fungerat jätte bra. Jag har ju varit tvungen att använda den nu när jag började jobba och vi inte fått bytt till Windows XP i nya datorn. Till min förvåning är inte datorn lika seg som den har varit och fläkten går inte alls lika mycket som den gjorde förut.

Idag kom jag helt plötsligt på vad som måste vara anledningen till att inte fläkten går lika mycket längre, det är bara en sak vi har ändrat på och det är att den alltid står helt plant nu. Eftersom jag arbetar på datorn har jag den stående på köksön och inte i knäet som jag alltid har haft förut. Även om vi har haft ett laptopstöd från IKEA så den slipper att dra in dammet från mina byxor i fläkten så står den ju aldrig helt plant smiley.

Tänk om vi hade tänkt på det tidigare så hade vi ju inte behövt köpa någon ny dator, men visst är det trevligt med två bärbara datorer så vi kan sitta i soffan och surfa samtidigt smiley.

Så jag tror helt enkelt att den gamla datorn får tjäna som hemmajobb dator i fortsättningen också. Jag kan ju rensa den från sånt som inte behövs i den och lägga till andra jobbgrejer som jag behöver ha i den smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post173

äntligen XP

Allt möjligtSkapad av Marina fre, januari 25, 2008 23:13:30

Nu har vi fått XP i den nya datorn istället för det där hemska Vista, Uffe har varit här och hjälpt oss att installera det. Ännu är det inte alla drivrutiner riktigt klara men datorn går att använda och komma ut på Internet iaf.

Även om inte Vista var något alternativ att ha kvar så känns det ändå lite sorgligt att inte ha det kvar eftersom datorn såg mer snyggt och modern ut med Visat än med XP. Men det var också enda fördelen jag kunde hitta med det smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post165

ååå vad irriterande

Allt möjligtSkapad av Marina tor, januari 24, 2008 20:56:24

Jag skrev precis ett långt inlägg också skulle jag kopiera det för att kolla stavningen i Word, så lyckas jag ta klistra in istället för att kopiera. Vad händer då, jo hela inlägget försvinner och en gammal urklippt text kommer upp istället smiley. Vad trött jag blir på mig själv när det blir så...

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post162

"å du sitter o surfar som vanligt"

Allt möjligtSkapad av Marina tor, januari 24, 2008 19:11:06

Det var vad Tobias sa när han kom hem efter jobbet och jag satt vid datorn, men se där hade han helt fel. Jag satt nämligen och jobbade, inte trodde jag väl att det skulle vara så skönt och smidigt att jobba hemifrån. I eftermiddags jobbade jag i 1.5 timme innan Tobias kom hem, även i tisdags satt jag och jobbade i 3.5 timme mitt på dagen. Evelin ligger bara nöjt i sitt babygym eller sover så det går jätte bra.

Det är dessutom ganska mysigt att sitta och jobba vid köksön, de är ju dessutom ganska bra med plats att lägga alla papper på. Det enda jag saknar är ett numeriskt tangentbord, det har inte funkat att installera det jag har men det ska vi nog snart lösa också.

Jag hade ju tänkt sitta en del på jobbet och jobba på kvällar ibland men som det känns nu blir det nog att jag kommer åka dit och hämta grejer för att jobba hemma ist. Det är ju ändå ingen på jobbet på kvällstid och då finns det ju ingen anledning att sitta där, utan det är mycket trevligare att gå dit på dagen för att hämta papper och träffa arbetskompisarna smiley.

Nä nu ska jag sätta igång och jobba igen smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post161

håravfall

Allt möjligtSkapad av Marina tor, januari 24, 2008 09:45:04

Sedan någon vecka tillbaka har jag "drabbats" av något som känns som kraftigt håravfall, jag fäller mer än värsta hunden smiley. Jag antar väl att det har med amningen att göra, den där bebisen suger musten ur mitt hår smiley. Det är inte lite irriterande att så fort man rör håret så har man en hel hög med hårstrån i handen, men jag ska väl vara glad att jag har så tjockt hår så det tar ett tag innan det blir tunt.

Nu har jag iaf beställt tid för klippning, så på måndag ska del av risbusken bort. Jag klippte mig sist två dagar innan Evelin föddes och jag minns hur skönt det var när jag hade duschat första gången på förlossningen och det bara var att dra borsten genom håret utan problem. Så är det inte nu kan jag säga, oavsett hur mycket balsam jag använder så är håret i en enda klump som måste borstas igenom efter duschen smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post160

grattis på födelsedagen pappa tobias

Allt möjligtSkapad av Marina ons, januari 23, 2008 10:13:02

Idag fyller Tobias 31 år, både jag och Evelin var vakna och grattade honom innan han åkte till jobbet strax efter kl sex. Men någon frukost på sängen ordnade vi inte, den fick han fixa själv smiley. Present däremot hade vi till honom, han fick en förstorning av Evelin på canvasduk.

Jag hade tagit massa kort på Evelin just för Tobias present och inte visat dom för honom, men så när vi satt vid datorn i förra veckan så råkade han få upp korten smiley. Då säger han "någon av dom här borde vi ju förstora", som tur var sa han aldrig "eller det kanske du har tänkt till min födelsedag" för då hade han sett direkt på mig att det var det jag hade tänkt. Jag har så svårt att hålla minen om han kommer på vad han ska få, som nu de senast två jularna när han har tänkt köpa det han kommer få i julklapp dagarna före julafton. Vem kan ens komma på tanken att gå och köpa sig det man önskat sig några dagar i förväg smiley.

Blog Image

Blog Image

 • Kommentarer(5)//marinasblogg.wesstrom.se/#post158

lagt till några favorit bloggar

Allt möjligtSkapad av Marina tis, januari 22, 2008 20:45:30

Jag bloggar ju inte bara själv utan det är många bloggar som jag kollar så gott som dagligen. Jag har lagt upp länkar till dem här på sidan så ni också kan se vilka av mina vänner och bekanta som också bloggar.

Jag kanske ska presentera vilka det är också:
Pappa Tobias - min kära sambo och blivande make
Lenas värld - min svägerska och vår vigselförrättare
Pappa Ulf - min svåger
Hanna på andra sidan - min syster
Lilla Viggo - född på samma dag som Evelin och gick i samma föräldragrupp
Ebba Karlsta - gick i samma föräldragrupp
RiJo - Jolin föddes på samma dag som Evelin
Sunnanhof - Märit, klasskompis från Sollefteåtiden
Fantasium - Anna, klasskompis från Sollefteåtiden
Sundbergs hundtjänst - Frida, klasskompis från Sollefteåtiden
Fias hundsida - kompis Fia med polarerna i Pålsboda

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post157

nu åker vista ut

Allt möjligtSkapad av Marina tis, januari 22, 2008 09:07:55

Under den här tiden som vi har haft den nya datorn har Vista bränt alla sina broar i det här hemmet iaf, nu gäller det bara att få hjälp av Uffe eller någon annan datakunnig att installera gamla hederliga XP i burken istället.

Jag har nog aldrig fått upp så många "sidan kan inte visas" på så kort tid som med denna dator också när man klickar på uppdatera så laddar sidan upp smiley. Dessutom är det ju mer än en gång som sidor har laddats upp utan sin stilmall så dom inte har sett riktigt kloka ut... Visst har det blivit något bättre när vi installerade det extra minnet som följde med men det händer på tok för ofta ändå.

Droppen var när jag försökte installera program i datorn för att kunna jobba hemma, när det första programmet inte funkade var det inte så farligt för det var ett program som jag inte var tvungen att ha. Men när jag sedan fick samma fel igen, att Windows versionen inte stödjer programmet var måttet rågat smiley. Det kan ju inte vara meningen att man ska behöva ha flera datorer för att kunna jobba hemma.

Visst är Vista lite fräckare en gamla hederliga XP och jag har inte ens kollat igenom vad det finns för några funktioner. Men så mycket kan jag ju säga att så bra funktioner kan det inte finnas i Vista så att det kan vara värt att ha kvar trots alla dessa problem.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post155

ryggen är mycket bättre

Allt möjligtSkapad av Marina sön, januari 20, 2008 21:57:46

Idag är jag mycket bättre i ryggen men jag känner fortfarande av det lite, skönt att det inte höll i så länge. Det är kanske inte så konstigt om jag får ont i ryggen eftersom jag har lite konstiga sovställningar. Eftersom Evelin sover på min sida om sängen så vill jag inte tända min lampa efter hon har somnat och då får jag ligga och läsa i skenet av Tobias lampa. För att komma så nära ljuset som möjligt ligger jag på skarven mellan våra sängar smiley. Ibland brukar jag hamna kvar på skarven när jag läst klart också för då ligger Tindra på min sida sängen.

Senare på natten brukar Evelin vakna och vill ha mat, så då får jag ligga på sida och amma. Eftersom jag ofta somnar ifrån amningen blir jag liggande kvar så där i flera timmar och det är ganska ansträngande. Om jag har riktigt "tur" ligger Tindra i fotändan av sängen så jag får ligga som ett S mellan henne och Evelin smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post150

i år klarade vi oss

Allt möjligtSkapad av Marina lör, januari 19, 2008 23:19:33

Stormen kom aldrig till oss i år och det ska vi väl vara väldigt glada för, däremot så drabbades vi på sätt och vis av Per förra året. För bland de värsta bilresor jag har gjort någonsin var förra året den 14 januari när vi åkte från Göteborg till Karlskoga och Per härjade runt oss.

Det var riktigt jobbigt att sitta och försöka hålla koll på alla träd så att det inte var något som bröts över vägen, på vissa ställen fick vi kryssa mellan träden och tillslut fick vi t.o.m. vända för att det låg ett träd över vägen.

Fortsättningsvis håller jag mig nog ifrån vägarna när det är sådan storm, för det är ju sällan stormar brukar hålla i sig så länge så att man inte kan vänta ut den.

Blog ImageBlog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post149

dålig dag

Allt möjligtSkapad av Marina lör, januari 19, 2008 23:01:18

Idag har jag verkligen haft en dålig dag, jag vaknade med ont i ryggen smiley. Troligtvis har jag väl sovit konstig i natt eller för lite eftersom Evelin har försökt hålla mig vaken. Det gör inte så fasligt ont men det är väldigt jobbigt att inte känna sig bra.

Dessutom kände jag mig helkass och hängig här i kväll så jag fick gå och lägga mig och sov i ungefär 2 timmar. Men jag kände mig mycket bättre när jag vaknade igen, det kan ju bero på den dåliga nattsömnen. Undrar bara när det där onda i ryggen kommer att släppa smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post148

första arbetsdagen - kvällen

Allt möjligtSkapad av Marina tor, januari 17, 2008 21:56:42

Jaha då var ledigheten slut, den var skön så länge den varade. Sedan jag gick hem från jobbet sista september har jag bara haft det skönt och varit ledig men så ikväll var jag iväg och jobbade för första gången. Faktiskt så kändes det riktigt bra att vara tillbaka på banan igen även om det bara var i drygt 2.5 timme.

Vi har tänkt att jag ska jobba någon eller några kvällar i veckan så att vi drygar ut kassan alt. spara föräldradagar, det känns som att det första alternativet är mest troligt just nu. Det är ganska skönt med mitt jobb att det går att jobba lite så på kvällarna och det jobbet som jag fick introduktion för idag kommer jag kunna jobba hemifrån med, så om jag känner för det så kan jag jobba en stund mitt på dagen.

Enligt rapporter från fadern som var hemma med barnet så har det gått bra, för att få en utförlig rapport på hur det har gått så kan man kolla i hans blogg http://pappatobias.blogg.se. Ja för faktiskt han har bloggat idag hela två gånger efter dryga två månaders uppehåll smiley, ska jag vara ärlig så trodde jag att han hade lagt ner det helt.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post147

utmanad

Allt möjligtSkapad av Marina ons, januari 16, 2008 16:07:24

Jag har blivit utmanad av Viggos mamma Maria.

Reglerna är som följer:
Länka till den som utmanat dig.
Berätta 7 sanningar om dig själv.
Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till dom som du utmanar.

Så här är mina sju sanningar:
- Jag kommer bli fru Wesström 31 maj i år.
- När jag var yngre ville jag ha 4 barn, nu tycker jag det gott skulle räcka med två.
- Jag har otroligt svårt för att slita mig ifrån datorn (men det kanske ni redan har räknat ut smiley)
- Jag har alltid trott att mitt första barn ska bli en flicka, men när jag var gravid trodde jag att det var en pojke i magen.
- När jag var liten tycket jag mitt namn var jätte ful, nu trivs jag jätte bra med det.
- Jag har svårt för att hålla ordning och plocka undan saker.
- Det värsta jag vet är att dammsuga, jag skurar heller 10 toaletter än att dammsuga...

Jag vill utmana:
Hanna, Ritha, Anna, Malin, Carro, Märit och Frida.

 • Kommentarer(3)//marinasblogg.wesstrom.se/#post144

regnbyxor.nu

Allt möjligtSkapad av Marina tor, januari 10, 2008 15:42:33

Jag ångrar mig så att jag inte tog på mig regnbyxor när jag gick ut och gick förut. Jag tänket att det regnar ju inte så mycket så det behövs säkert inte, det jag inte tänkte på är att jag skvätter ju upp så mycket på mina vader när det är så här slaskigt ute smiley.

På tal om slask så borde det nästan vara olagligt att det ska vara så här slaskigt och hemskt väder i så här många dagar. I helgen kom det ju jätte fin snö men den fick ju knappt ligga kvar en dag före det var dags att slaska bort.

Det enda lilla fördelen med slask är att vagnen blir tyngre så motståndet blir mer för mig och det blir bättre träning smiley. Fast det gör det ju iof om det är massa snö också och inte är plogat.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post138

träningscykel

Allt möjligtSkapad av Marina tor, januari 10, 2008 12:11:13

Tobias var iväg och köpte en tidig födelsedagspresent till sig själv igår, det blev en träningscykel. Han har länge varit på jakt efter en sån för har tror att han ska börja träna då smiley. Kanske kan det bli att jag också kommer igång och kör lite på den även om jag behöver gå promenader i första hand för att Tindra ska få komma ut.

Jag tänkte jag skulle använda bloggen för att få Tobias att verkligen använda cykeln, för jag kan ju använda mitt "maktmedel" att berätta för alla huruvida han tränar på den eller inte smiley. Om han är duktig och tränar kan jag ju berömma honom och om han är lat kan jag ju tala om det också smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post135

jackpot, capish och allt vad dom nu heter

Allt möjligtSkapad av Marina ons, januari 09, 2008 11:35:43

Ja jag menar alltså dom där tävlingsprogrammen som går på tv varje dag på dagtid, finns det någon värre skit smiley. Det är ju typiskt också att dom går precis när man ska amma och inte har någon annan möjlighet än att sitta framför dumburken.

Om dom ändå ska ha såna tävlingsprogram så kan dom väl ändå göra dom lite bättre, har lite högre tempo och realistiska frågor. Det finns ju bara två kategorier, antingen är dom busenkla så att minsta barnunge klara av det eller så är det så svårt att komma på ordet så att hur många som helst måste ringa och chansa innan någon får rätt.

Det enda kriteriet för att få anställning där måste vara att kunna tjata om precis ingenting så länge som möjligt smiley, det skadar tydligen inte om du är tjej och snygg också smiley.

Nä tacka vet jag gamla hederliga TV-shop det vinner med hästlängder om man ska jämföra det med dom där programmen och det vill inte säga lite smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post133

nytt år nya tag

Allt möjligtSkapad av Marina mån, januari 07, 2008 20:53:05

Det där med nyårslöften brukar inte vara lätta att hålla, i år har vi ett sånt där nyårslöfte som många andra med att äta bättre och motionera för att förhoppningsvis gå ner lite i vikt. Men Tobias kom på något smart och det var att vi inte skulle börja på nyårsafton utan vi började idag istället. Eftersom det fortfarande är helg då vid nyår är det ju lätt att falla in i det gamla mönstret men nu har ju vardagen kommit igen.

Ett stort grepp vi ska ta och som vi faktiskt redan har börjat med till viss del sedan Evelin kom är att bli bättre på att laga mat hemma och göra flera portioner så vi kan frysa in. För det är ju ganska dyrt att äta ute ofta och dessutom blir det lätt att man väljer lite fetare mat. Men vi måste bli ännu bättre på det och ffa lära oss lite fler enkla och nyttiga maträtter att laga för fantasin är ett stort problem.

Det där med motionen har iaf jag blivit bättre på sedan Evelin kom, men om jag ska vara riktigt ärlig har jag slarvat jätte mycket de senaste veckorna. Jag får väl skylla på att det har varit mycket att göra och dåligt väder smiley.

Något som jag verkligen skulle behöva börja med är situps så att jag blir av med den där degmagen som jag drog på mig under graviditeten. Jag har försökt kolla om det finns någon mammabarn träning som jag kan gå på under dagtid, jag vet att det fanns det förut på Träningslagret men det verkar inte som dom har det längre.

Så om allt går enligt planerna så blir vi smala och vackra till beach 2008 eller ännu viktigare till vårt bröllop smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post127

nattuggla

Allt möjligtSkapad av Marina sön, januari 06, 2008 01:48:59

Som syns på tiden i detta inlägg är jag uppe mitt i natten och sitter vid datorn. Sedan jag blev mammaledig har jag blivit en riktig nattuggla, säkert beror det på att jag står upp senare än vanligt. Det blir ju lite som en ond cirkel det där...

Innan Evelin kom har jag alltid legat och läst på kvällen innan jag har somnat men det kan jag inte alltid göra nu. Eftersom hennes säng står precis in till min sida av sängen så vill jag inte tända min lampa efter hon har somnat. Istället brukar jag ligga och läsa till skenet av Tobias lampa, problemet är bara att jag inte vill tända den efter han har somnat smiley. Så därför får jag gå upp och lägga mig vid tvn eller som i natt sätta mig vid datorn.

Nej nu är det nog dags att inta sängen igen så att jag kommer upp i någorlunda tid imorgon så att cirkeln inte blir ännu ondare smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post122

nördiga familjen

Allt möjligtSkapad av Marina lör, januari 05, 2008 23:20:46

Vad annat kan man kalla oss än nördiga när vi så här en lördagskväll strax efter 11 sitter på var sitt våningsplan i huset och chattar med varandra på MSN smiley. Men höjden var väl när vi bodde i lägenheten och det hände att vi pratade med varandra på MSN när vi satt i samma rum smiley.

Fast det är ganska bra att ha något sätt att kunna kommunicera när man sitter på olika ställen i huset särskilt nu när man har barn och inte vill skrika till varandra. Här för ett tag sedan ville jag visa en länk för Tobias men han var inte inne på MSN, kollade inte sin mail och Evelin låg i mitt knä och sov då kunde jag ju inte nå honom...

Men jag tänkte Tobias kunde lägga upp Skype på sin dator också skaffar vi en till webbkamera så kan vi ju sitta och ha bildsamtal med varandra också. Det skulle ju funka bra nu när vi skaffat en ny dator som inte fläkten går på hela tiden smiley.

Så alla vänner är det någon som vill prata med mig på Skype så är det bara att lägga till mig marina.hansson smiley.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post121

datorn är ju flyttbar

Allt möjligtSkapad av Marina fre, januari 04, 2008 12:19:24

Igår när jag skulle visa något för Tobias i den nya datorn och han satt med Evelin så kom jag helt plötsligt på att det går ju att flytta den smiley. Nu är ju jag van vid bärbardator men eftersom batteriet är helt paj på den gamla datorn så kan jag inte ens dra ur nätkabeln i en sekund före dator stängs av smiley. Batteriet i den nya datorn ska vi se till att vårda väl så att det inte förstörs.

Det är spännande att få bekanta sig med Vista, jag har aldrig suttit vid en dator som har Vista tidigare. Nu har jag knappt börjat bekanta mig med det men det ser ut att vara riktigt kul, jag som har varit helt nöjd med XP tidigare och inte sett någon anledning till att det skulle komma ett nytt operativsystem börjar nog vekna på den punkten smiley.

Men allt är inte guld och gröna skogar med den nya dator, det finns faktiskt två grejer som jag är mer nöjd med på gamla datorn. Dom grejerna är tangenterna och pekplattan, tangenterna är ju inte mycket att göra åt och dom vänjer jag mig nog med men pekplattan är allt annat än smidig. Det är ju lätt att lösa genom att sätta till en mus istället, jag ska nog rent ut av åka och köpa en trådlös mus idag så slipper man den störande sladden också.

En annan konstig grej är att den gamla datorn känns mer rejäl vilket säkert beror på att den är mycket tyngre än den nya smiley. Det kan ju också bero på att den nya datorn var så billig så allt krut är lagt på det som finns i den istället för utsidan.

En sak har vi iaf bestämt och det är att man inte får sitta med den nya datorn i knäet så att inte fläkten på den också blir förstörd. Vi tror att det är den största anledningen till att fläkten i gamla datorn blev förstörd. Men då är det ju tur att man har en dataplatta från IKEA, tack för det Ingvar smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post120

nu har den kommit

Allt möjligtSkapad av Marina tor, januari 03, 2008 13:59:12

Idag har vår kära dator anlänt och jag håller på med alla installationer som ska göras innan den kan användas. Först tänkte jag kasta mig iväg för att hämta den direkt men faktiskt så var jag så duktig att jag skottade bort all snö som har kommit idag. Dessutom tog jag med allt papper som skulle på återvinning och kastade det innan jag hämtade datorn smiley.

Jag hade tänkt att rensa i det där sista rummet som vi har kvar att renovera eftersom vi hade tänkt att starta med det i helgen. Men nu blir det inget med det för jag ska leka med vår nya leksak istället smiley.

Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post118

vilka är ni kära bloggbesökare

Allt möjligtSkapad av Marina ons, januari 02, 2008 22:37:53

Eftersom det inte finns någon besöksräknare i min blogg så har jag ingen aning om hur många det är som läser min blogg. Jag har efterlyst det hos one.com som har bloggen men dom var inte intresserade av att ordna det smiley.

Jag vet att flera av mina vänner och min familj läser bloggen, väldigt praktiskt för då slipper man berätta om allt som händer smiley. Jag tror också att bloggen brukar läsas av en och annan som "känner" mig från alltomhundar.com och familjeliv.se.

Så nu kära bloggbesökare är det dags för er att presentera sig under knappen kommentarer smiley. Det vore också kul att få reda på varför ni läser just min blogg. Jag ser fram emot att få reda på vilka ni är.

Tack kära bloggbesökare för att ni tittar in i min blogg!

 • Kommentarer(4)//marinasblogg.wesstrom.se/#post117

ny layout

Allt möjligtSkapad av Marina lör, december 29, 2007 15:20:47

Idag har jag ändrat layout här i bloggen som ni säkert ser smiley. Jag vet inte ännu om jag är nöjd med den men jag får väl känna mig för lite. Det dumma är att överskrifterna på inläggen kapas så att prickarna över bokstäverna inte alltid syns och jag lyckas inte ändra det. I vissa fall kan det se snyggt ut men på stora bokstäver så försvinner prickarna helt så det ser ut att vara felstavat. För det räcker ju med den felstavningen som jag brukar orsaka på egen hand smiley.

Den röda färgen gillar jag iaf skarpt så jag kan ju alltid byta tillbaka till den gamla layouten eller någon annan och byta till denna färgen istället.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post111

äntligen är dator ångesten över (tror jag)

Allt möjligtSkapad av Marina lör, december 29, 2007 15:14:22

Ja nu är den nya datorn beställd iaf, så förhoppningsvis är dator ångesten över för den här gången eller så kommer den bli ännu värre om jag ångrar mig smiley. Valet föll till slut på en HP Compaq 6720s från Komplett.se. Den har 120GB hårddisk, 1GB ramminne och så följer det med 1 GB ramminne omonterat, jag hoppas att det räcker ett tag iaf.

Igår var vi på Torp för att leta dator på OnOff, Elgiganten och Siba men där hittade vi inte något intressant, det var alltid något som inte stämde på dom. Men när vi kom hem så tog vi ett tag till och sökte och hittade den här datorn till ett bra pris.

Min syster Hanna skulle också ha sig dator och hon var mer vågad och beställde sin dator igår men jag var ju tvungen att älta det lite till fram och tillbaka innan jag kunde beställa. Men nu är det gjort iaf och går inte att ändra, det enda som jag iaf kan slå fast är att den kommer bli mycket bättre än den här.

Så nu slipper Uffe förhoppningsvis mitt tjat för ett tag fram över om det inte drar igång igen när den nya datorn kommer smiley. Och så får vi väl se om det går att rädda den här datorn och ha den som surfdator bara, för det vore ju inte helt fel att ha två bärbara datorer smiley.

 • Kommentarer(1)//marinasblogg.wesstrom.se/#post110

dator ångest

Allt möjligtSkapad av Marina ons, december 26, 2007 23:24:17

Nu har vi nog äntligen bestämt att vi ska köpa en ny bärbar dator, det projektet har snart på gått i ett halvår men i vårt hem ältas ofta sådana stora beslut. Inte minst för att det är ett ekonomiskt krävande projekt, vilket passar väldigt bra just den här månaden när förutom att det är jul och jag är föräldraledig så skulle precis alla räkningar betalas nu i slutet av december. Ni vet så där så alla räkningar även de som är på kvartals- och varannanmånads betalning sammanföll smiley.

Men som sagt en ny dator behövs verkligen för den här datorn har sett sina bästa dagar, man får nästan ont i huvudet för att fläkten går så mycket på den. Och nu ska det bli en ny även om det är ett stort hål i plånboken smiley.

Varken jag eller Tobias är några experter på datorer men som tur är har vi en i familjen som är det och Uffe börjar snart få hål i huvudet av allt tjat från mig ang. vilka datorer som är bra och vad man behöver ha i den. Det är inte heller första gången jag ältar detta med Uffe och säkert inte sista heller.

Jag är så nervös för att skaffa en dator som inte räcker till samtidig vill vi inte köpa en för dyr dator. Dessutom ska man ju trivas med skärmen och tangentbordet, det får ju inte vara för stort men inte heller för litet.

Nu i juldagarna har vi noga studerat alla tänkbara reablad som har kommit och varit inne på varje tänkbar hemsida där det säljs datorer för att jämföra. Ju mer vi jämför och kollar ju mer ångest får jag.

Varför ska man ha så många valmöjligheter och hur vet man att man får mesta möjliga för pengarna. Tillslut blir det säkert så att jag får sätta mig ner, blunda och peka ut en och hoppas att vi inte blir för mycket lurade.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post109

stora pojkar måste inte få nya julklappar...

Allt möjligtSkapad av Marina ons, december 26, 2007 22:21:52

... dom kan också bli nöjda om man tar fram en julklapp dom fick när dom var små pojkar smiley. Bröderna Wesström blev iaf sysselsatta i en bra stund när deras gamla bilbana kom fram.

Blog Image

Blog Image
Blog Image

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post108

min första juldag utan farmor

Allt möjligtSkapad av Marina tis, december 25, 2007 23:00:08

Så länge jag kan minnas och säkert alltid före dess har vi varit hos farmor på juldagen, men den här julen blev det ingen juldag med farmor och det kommer det aldrig mer bli. För min kära farmor dog i cancer i våras 79 år ung smiley.

Ja för farmor var verkligen ung fast hon hade fyllt 80 år i september om hon hade fått leva, en piggare och mer alert 79 åring får man nog leta efter. Visst klagade hon i slutet på att hon inte orkade lika mycket som förr men det var inte alls konstigt eftersom hon hade haft cancer i över 2 år. Som tur var så fick hon vara pigg och "frisk" den största delen av tiden.

För ett år sedan fick jag tillbaka en liten korsstygns tavla som jag sydde när jag var liten och gav till farmor i julklapp. Hon skrev en lapp till mig där det stod att jag fick tillbaka den nu när jag har ett eget hem, hon skrev också att den var välsydd. Det är ett gott omdöme eftersom farmor var själv var riktigt duktig på det mesta vad det gäller handarbete.

Nu i jul har jag tänkt mycket på farmor fram för allt för att det har varit första julen utan henne men också för att så gott som allt som hör julen till påminner om farmor. Inte minst de flesta av mina julsaker, för varje år gav farmor någon julsak i julklapp.

Jag saknar dig så min underbara farmor, juldagen kommer aldrig bli den samma utan dig.

 • Kommentarer(0)//marinasblogg.wesstrom.se/#post106
Nästa »